Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 jelenie steaky (po 150 g), 1 cibuľa, 100 g masla, 2 lyžice smotany, 350 ml červeného vína, soľ, 5 guličiek jalovca Steaky zľahka naklepeme, vložíme do červeného vína, pridáme jalovec a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg malín, 0,5 kg cukru kryštál, 1 citrón Maliny preberieme, opláchneme a necháme odkvapkať. Potom ich vložíme do hrn...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčového bôčika, cibuľa, tuk, mletá paprika, voda, soľ, rasca, 400 g kyslej zeli, hladká múka, mlieko Bravčový bôčik nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju na...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g lístkového cesta, 500 g hlávkovej kapusty, 1 cibuľa, 1 vajce, 3 lyžice masla, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, rasca na posypanie Kapustu očistíme a nakrájame na rezance. Na rozohriatom masle opražíme nadr...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g filiet z tuniaka, 4 lyžice olivového oleja, soľ, 1 lyžička farebného korenia Umyté a osušené mäso rozdelíme na 4 kusy a vložíme na plech s rozpáleným ol...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 2 lyžice masla, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, muškátový kvet, petržlenová vňať, 2 žĺtky, 60 ml bieleho vína Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a v osolenej vode varíme domäkka. Ci...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g hladkej múky, 125 g margarínu, 150 ml piva, jablká, škoricový cukor, strúhanka, hrozienka, hrsť orechov Rozpustíme margarín a do horúceho nalejeme pivo. Túto zmes vlejeme do múky,...
Potrebujeme tieto suroviny:150 dkg čakanky, 2 hrste čerstvých bazalkových listov, 500 ml zeleninového vývaru, 200 ml smotany, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie, olej Čakanku i bazalkové listy umyjeme a natrháme na drobno. Niekoľko lístkov ba...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g údenej chorizo klobásy, 1 plechovka malých bielych fazúľ, 1 cibuľa, 2 stonky zeleru, 1 červená paprika, 3 strúčiky cesnaku, 150 ml suchého bieleho vína, 400 g plechovka slivkových paradajok, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Chorizo olúpeme, nakrájame na plátky a smažíme na panvici, kým nevytečie vš...
Potrebujeme tieto suroviny:ustrice, oravská slanina, špáradlá Ustricu obalíme v tenkom plátku slaniny, spevníme špáradlom a na veľmi rozo...
|
|