Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, červenej fazule v paradajkovom chilli náleve, paradajkové pyré passata, mrazená kukurica, zmes Mexické bylinky, napoly varená ryža, pšeničné tortilly, eidam, olej Nakrájanú cibuľu a cesnak krátko opražíme na oleji. Potom pridáme konzervu ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g zeleru, 150 g mrkvy, 100 g petržlenu, 300 g majonézy, 20 g cesnaku, citrón Zeleninu nastrúhame najemno a premiešame s majonézou a roztlačeným cesnakom...
Potrebujeme tieto suroviny:8 jabĺk, med, 1 pohárik bieleho vína Jablká umyjeme, osušíme, odstránime jadrovníky a vzniknutý otvor naplníme m...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mäkkej salámy, 1 cibuľa, 1 dcl smotany alebo mlieka, 1 pohár kyslej kapusty, 2 lyžice oleja, soľ, mletá paprika Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu s tro...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky malín, 1 vajce, cukor podľa potreby, citrónová alebo pomarančová kôra, 1/2 lyžičky škrobovej múčky Maliny zalejeme vodou, osladíme a povaríme. Potom pridáme škrobovú múčku ro...
Potrebujeme tieto suroviny:5 kg jabĺk, cukor, vanilkový pudingový prášok, voda Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, dáme ich do hrnca, prilejeme vodu tak, ab...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g uvarených červených fazúľ, 3 vajcia uvarené natvrdo, 1 cibuľa, 70 ml repkového oleja, soľ, korenie Uvarenú fazuľu s olejom rozmixujeme dohladka. Ak je zmes príliš hustá, môže...
Potrebujeme tieto suroviny:1 ananás, 120 ml ananásového džúsu, 600 ml limonády bitter lemon, pár lístkov mäty Ananás opatrne ošúpeme a spolu s mätou rozmixujeme. Prilejeme bitter lemon ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g húby, 500 ml kyslej smotany, 60 g polohrubej múk, 500 ml vody, soľ, drvená rasca, ocot Na drobno nakrájané huby povaríme v osolenej vode s drvenou rascou. Keď zmä...
Potrebujeme tieto suroviny:4 zelery, 100 g húb, 50 g ryže, 1 vajce, 1-2 lyžice strúhanky, 30 g tuku, 10 g hladkej múky, citrónová šťava, soľ, zelená petržlenová vňať Zelery olúpeme, umyjeme a v horúcej osolenej vode uvaríme do polomäkka. Pot...
|
|