Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 l piva, 80 g cukru, 30 g masla, 100 g staršieho chleba, 2 žĺtky, citrónová kôra, zázvor, soľ, rasca Do piva pridáme cukor, citrónovú kôru, všetko dobre rozšľaháme, osolíme, pr...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kuracie prsia, 150 g slaniny, 150 g malých šampiňónov, 100 ml bieleho vína, kúsok masla, hladká múka, soľ, korenie, pár lístkov čerstvej šalvie Plátky mäsa osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Prebytočnú múku oklepeme. ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g vepřové plece, 20 g slaniny, 2 vejce, mléko, 1 houska, cibule, sůl, pepř, petrželová nať, pažitka, muškátový květ Housku nakrájíme na plátky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme pros...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l mlieka, 450 g polohrubej múky, 4 vajcia, 1 lyžica mletého cukru, štipka soli, olej Mlieko osolíme, pridáme žĺtky, cukor a múku a rozšľaháme na riedke tekuté c...
Potrebujeme tieto suroviny:3 väčšie cibule, vajcia, hladká múka, strúhanka, olej na vyprážanie, soľ, korenie podľa chuti Cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé plátky a rozdelíme ich na jednotlivé krúžky....
Potrebujeme tieto suroviny:10 zemiakov, 2 veľké hrste kyslej kapusty, 1 klobása, 9 plátkov slaniny, soľ, bazalka, olej Do zapekacej misy začneme ukladať kyslú kapustu (2-3 cm vrstvu), na to klob...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mrazeného hrášku, 150 g tenkých párkov, 2 lyžice masla, 2 lyžice hladkej múky, soľ, mleté biele korenie, majoránka, 1 červená cibuľa, zelerová vňať V 1,5 l vody varíme hrášok asi 10-15 minút. Párky nakrájame na tenšie kolie...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g rybieho filé, soľ, rasca, olej, cibuľa, tri kúsky koreňovej zeleniny, sterilizovaný hrášok v konzerve, 2 zemiaky Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú alebo postrúhanú koreň...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g húby, 500 ml kyslej smotany, 60 g polohrubej múk, 500 ml vody, soľ, drvená rasca, ocot Na drobno nakrájané huby povaríme v osolenej vode s drvenou rascou. Keď zmä...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g klobásy, 250 g sterilizovaných šampiňónov, 1 cibuľa, 4 paradajky, maslo, 1 vajce, karí korenie, 1/8 l šľahačky, 100 g strúhaného ementálu, soľ, korenie Šampiňóny nechajte odkvapkať, cibuľu olúpte a najemno nastrúhajte. Paradajk...
|
|