Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 kuracie rezne, 4 lyžice nadrobno nasekaného medvedieho cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 50 ml olivového oleja Zmiešame medvedí cesnak s olejom, korením a soľou. Kuracie rezne naklepeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:8 hrušiek, 1 l červeného vína, 0,5 l vody, 15 dkg práškového cukru, 2 celé škorice, polovica citróna, polovica čili papričky Hrušky so stopkami olúpeme (stopky ponecháme) a povaríme ich na miernom ohn...
Potrebujeme tieto suroviny:1 uhorka, 4 menšie paradajky, 1 korenený biely syr, 1 lyžica dobré horčice, korenie Uhorku olúpeme, nakrájame na menšie kocky, pridáme nakrájané paradajky, nak...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g bryndze, 100 g nátierkového masla, 2 zelené cibuľky, sladká paprika, štipľavá paprika, drvená rasca Zelenú cibuľku nasekáme nadrobno, pridáme bryndzu, nátierkové maslo a koren...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g polohrubej múky, 500 g tuku, 11 lyžíc bieleho vína, práškový a vanilkový cukor na obaľovanie Zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť. Potom ho r...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kapra, 250 g čerstvých hríbov, 200 g paprík, 200 g paradajok, 80 g cibule, 1 dcl oleja, soľ, mleté čierne korenie, 8 lyžíc kečupu, 2 dcl červeného vína Porcie kapra osušíme, osolíme a sprudka opečieme na oleji. Opečené porcie v...
Potrebujeme tieto suroviny:6 cl ginu, 1,5 cl svetlého rumu, 1,5 cl Triple Sec, 1,5 cl citrónovej šťavy, 1,5 cl grapefruitového džúsu Ingrediencie nalejeme do šejkra, pridáme drvený ľad a pretrepeme. Cez sitko...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g ovčieho syra, 300 g hladkej múky, 1 vajce, 2 dcl tmavého piva, 1 lyžička mletej papriky, soľ, olej Všetky ingrediencie vymiešame na hladkú zmes, v ktorej obalíme syr, ktorý n...
Potrebujeme tieto suroviny:kačka, červená kapusta, soľ, ocot, cibuľa, červené víno, rasca, olej, čierne korenie, borievka, majoránka Kačku očistite, osoľte a nechajte trochu postáť, posypte rascou, prikryte, ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky teľacej pečene, 4 tenké plátky anglickej slaniny, 40 g masti, rovná lyžice hladkej múky, petržlenová vňať, citrón, worcester, 1,5 dcl vývaru z kostí, soľ Odblanené plátky pečene jemne naklepeme, okraje narežeme a sprudka opečieme...
|
|