Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:300 g bravčového mäsa, 2 cibule, olej, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, 1 balenie (300 g) zemiakových špeclí Cibuľu nakrájame na drobno, osmažíme na oleji, potom pridáme mäso nakrájané...
Potrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 6 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžic polohrubej múky, 1 lyžica kakaa, trochu čokolády, na plnku: 2 poháre višňovéh kompótu + kryštálový cukor + 4 balíčky Zlatého klasu + 250 g masla + 500 ml smotany na šľahanie + 2 stužovače šľahačky Žĺtky vymiešame s 3 lyžicami cukru dopenista. Bielky so zvyšným cukrom vyšľ...
Potrebujeme tieto suroviny:225 g čokoládových sušienok, 175 g masla, 220 g práškového cukru, 120 g horkej čokolády, 3 lyžice koňaku, 150 ml smotany na šľahanie Sušienky rozmrvíme, pridáme 60 g masla a premiešame. Hrudkovitú zmes roztla...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g vykôstkovaných čerešní, 125 g hladkej múky, 4 vajcia, 2 lyžice cukru, 6 dcl mlieka, maslo na vymastenie, 3 lyžice rumu, soľ, cukor na ozdobenie Múku nasypeme do misy, do múky urobíme jamku, do nej dáme vajcia, cukor a s...
Potrebujeme tieto suroviny:4 lyžičky granka, 250 ml smetany na šľahanie, 2 lyžíce polotučného mlieko Všetky ingrediencie dobre premiešame, nalejeme do vhodnej nádoby a necháme ...
Potrebujeme tieto suroviny:160 g rezancov, 500 g húb, 1 pohár sterilizovanej kapusty, 1 cibuľa, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 1 lyžica strúhanky, olej, soľ, rasca Rezance uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Nakrájanú cib...
Potrebujeme tieto suroviny:1 bielok, 1 lyžica vody, 500 g lúpaných celých mandlí, 2 lyžice wasabi prášku, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky maizeny, štipka cukru Vaječný bielok našľaháme s vodou do peny. V nej postupne obalíme mandle a n...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg žltej tekvice, 1 kg želírovacieho cukru, 1 lyžička kyseliny citrónovej, 1 vanilkový struk, 1 l vody Tekvicu ošúpeme, vydlabeme semienka, umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčového karé bez kostí, 1 cibuľa, 40 g masti, 4 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, mäsový vývar, soľ, na omáčku: 30 g masti + 40 g hladkej múky + mäsový vývar + 100 g šípok + 1 čajová lyžička cukru + citrónová šťava + soľ Karé bez kostí vcelku prudko opečieme v rozohriatej masti zo všetkých strán...
Potrebujeme tieto suroviny:šťava z paradajok, menšie paradajky, 1 lyžička horčice, trocha cukru, 1 lyžica smotany Šťavu z čerstvých paradajok vylisujeme a precedíme cez čistú handričku. Pri...
|
|