Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 200 g údeného mäsa, 200 g múky, 2 vajcia, 20 g masla, 20 g strúhanky, soľ, kúsok masla na obrúsok Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pretrieme. Múku preosejeme, pridáme zemi...
Potrebujeme tieto suroviny:plátky žemľových knedlí, 6 paradajok, 2 dcl kyslej smotany, 4 vajcia, 3 lyžice oleja, 1 lyžica sekanej pažítky Knedle opečieme na oboch stranách. Potom ich kladieme do zapekacej misky, p...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g paradajok, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, soľ, korenie, polovica citróna, 1 lyžička cukru, vetvička saturejky Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paradajky nakrájané na ...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g teľacieho mäsa z pliecka, 1 cibuľa, 50 g mrkvy, 50 g zeleru, 30 g hrášku bez nálevu, 80 g šampiňónov, 40 g kapie, 80 g masla, soľ, 10 g mletej červenej sladkej papriky, 40 g múky, 1 citrón, 1 dcl sladkej smotany, 0,5 dcl šľahačky Na masle zpeníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme červenú papriku a soľ, ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky teľacej pečene, 4 tenké plátky anglickej slaniny, 40 g masti, rovná lyžice hladkej múky, petržlenová vňať, citrón, worcester, 1,5 dcl vývaru z kostí, soľ Odblanené plátky pečene jemne naklepeme, okraje narežeme a sprudka opečieme...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl Key Rum tmavý, 6 cl multivitamínového džúsu, 2 cl jahodového sirupu, 2 cl citrónovej šťavy, sóda na doliatie Drink pripravujeme do karibského pohára. Do šejkra dáme Key Rum, jahodový s...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g tvarohu, 200 g práškového cukru, 20 g zemiakovej múky, 500 ml kyslej smotany, 4 vajcia, 1 vanilkový cukor, 100 g hrozienok, 1 citrón, strúhanka, olej Tvaroh zomelieme a vymiešame spolu s kyslou smotanou. Bielky oddelíme od žĺ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zubáč, pol kocky masla, soľ, čierne korenie, rasca Odstránime šupiny, plutvy, vnútornosti a hlavu. Dobre očisteného zubáča nak...
Potrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 500 ml vývaru, 500 ml kyslej smotany, soľ, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, kôpor, ocot, hladká múka Korenie prevaríme s octom vo vývare, potom ho vyberieme, zahustíme smotanou...
Potrebujeme tieto suroviny:jahody, voda, med Jahody zbavíme stopiek, umyjeme a necháme uschnúť. Potom ich necháme v mraz...
|
|