Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1/3 hrnčeka fazule, 1 mrkva, 1 väčší pór, 1 lyžica špaldovej múky, saturejka, cesnak, 3 hrnčeky vody Fazuľu namočíme cez noc vo vode a druhý deň ju v nesolenej vode so saturejk...
Potrebujeme tieto suroviny:8 zelených paprík, 4 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, 50 ml octu, soľ, mleté čierne korenie Papriky opečieme na panvici alebo upečieme v rúre. Stiahneme z nich kožu, u...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg malín, 2 banány, šťava z jedného väčšieho citróna, 400 g želírovacieho cukru Z umytých malín vyberieme hrsť pekných plodov a odložíme nabok. Ostatné mal...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg boku z amura, 200 g čerstvých húb, 2 cibule, 250 ml kyslej smotany, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, bobkový list, citrónová šťava, 50 g oleja, vývar Osolené a okorenené porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g šošovice, 120 g slaniny, cibuľa, mrkva, bobkový list, ocot, korenie, soľ Prebratú opláchnutú šošovicu namočíme a necháme napučať. Potom k nej pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg kapra, 1 kg klobásy, 200 g slaniny, 0,5 kg strúhanej koreňovej zeleniny, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 2 dcl oleja, soľ, mletá paprika Olej vylejeme na pekáč, nasypeme zeleninu, kúsky ryby obalíme v paprike a o...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g prerasteného bravčového mäsa, 1 lyžica masti, 1 menšia cibuľa, 150 g hrachu, 150 g krúp alebo krupek, soľ, paprika, 1 cesnak, štipka majoránky, petržlenová vňať Umytý namočený hrach a namočené vypraté krúpy varíme každé zvlášť takmer do...
Potrebujeme tieto suroviny:2 balíčky arašidových cukríkov, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg zomletých piškót, 2 vajcia, trochu rumu Cukríky pomelieme v mlynčeku na strúhanku, zmiešame s ostatnými surovinami,...
Potrebujeme tieto suroviny:1 vajce, 1,5 dl mlieka, 80 g hrubej múky, olej, soľ Do vyšľahaných vajec sa pridajte mlieko, soľ, zamiešajte hrubú múku a vymie...
Potrebujeme tieto suroviny:400 ml svetlého piva, 20 g masla, 10 g hladkej múky, 200 ml vývaru z hydiny, 50 g zeleniny, 20 g syra, 10 g feferónok, soľ, čierne korenie V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na kocky nakrájaný zeler, karotku, zelenú...
|
|