![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 1 kg boku z amura • 200 g čerstvých húb • 2 cibule • 250 ml kyslej smotany • 50 g masla • soľ • mleté čierne korenie • petržlenová vňať • bobkový list • citrónová šťava • 50 g oleja • vývar Recept amur na smotane s hubami pripravíme takto:
Osolené a okorenené porcie ryby pokvapkáme citrónovou šťavou a opečieme na oleji po oboch stranách. Potom podlejeme vývarom, posypeme jednou nadrobno nakrájanou cibuľou a posekanou petržlenovou vňaťou, pridáme bobkový list a pečieme asi 20 minút v rúre. Pred koncom pečenia rybu zalejeme rozšľahanou smotanou. Druhou nadrobno nakrájanú cibuľu krátko podusíme na masle, pridáme plátky húb, podusíme, dáme na porcie rýb a ešte chvíľku pečieme. Podávame s varenými zemiakmi. V našej kuchárke bolo okrem receptu Amur na smotane s hubami nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Amur po námornícky Cestoviny s hubami po milánsku Dusená sviečková na smotane Dusené zemiaky s čerstvými hubami Fettucine s hubami a paradajkovou omáčkou Guláš Samuraj Hovädzí jazyk na smotane Hovädzie srdce na smotane Hríbiky na smotane Jahňacina na smotane Konský guláš s hubami Kuracie plátky na smotane Kuracie srdca na smotane Morčacia roláda s hubami Rezance s kapustou a hubami Stratené vajcia s fazuľovými strukmi na smotane Sviečková na smotane Sviečková na smotane II Teľacie rezne s hubami a syrom Tofu so šampiňónmi na smotane Zapečené kurča s hubami a syrom Zapečené rezance s hubami Zapečený bravčový bôčik s hubami Zapečený zubáč s hubami Zeler plnený hubami Zemiakové knedle plnené hubami Zemiakové placky s hubami amur na smotane s hubami, recept, hlavné jedlá |
|