Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:800 g kapra, soľ, 4 strúčiky cesnaku, paprika, 30 g oleja, citrónová šťava Kapra naporcujeme, osolíme a necháme 30 minút odležať. Cesnak vymiešame s p...
Potrebujeme tieto suroviny:30 dkg šošovice, olej, 2 veľké cibule, 1 klobása, ostrý kečup, soľ, čierne korenie Na oleji zosklovatíme nakrájanú cibuľu, pridáme vopred namočenú šošovicu, n...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g sterilizovaných fazúľ, 1 biely jogurt, 2 lyžice oleja, 200 g surového zeleru, 100 g sladkokyslých uhoriek, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie Odkvapkanú fazuľu rozmixujeme, pridáme jogurt premiešaný s olejom, jemne na...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g polohrubej múky, 35 g droždia, 150 g cukru, 125 ml mlieka, 120 g masla, 4 vajcia, 125 g smotany, 80 g krájaného kandizovaného ovocia, 50 ml rumu, soľ, 2 lyžice citrónovej šťavy, 50 g olúpaných mandlí, maslo na vymastenie formy, práškový cukor na posyp Do hrnčeka nalejeme vlažné mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g miešanej zeleniny (mrkva + petržlen + kel + karfiol + hrášok + kaleráb), 60 g tuku, 1 malá cibuľa, 0,5 dcl mlieka, 1 žltok, 2,5 l vody, 30 g múky, soľ, petržlenová vňať Na 30 g tuku udusíme na tenké rezance pokrájanú zeleninu a cibuľu, zalejeme...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bielej predvarenej fazule, 600 g anglickej slaniny, 4 vajcia uvarené natvrdo, 1 väčší pór, soľ, čierne korenie, štipka cukru, ocot Fazuľu zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Uvarenú fazuľu zlejeme, premiešame...
Potrebujeme tieto suroviny:strúhaný tvrdý syr, 1,5 dcl piva, 2 teglíky kyslej smotany, 150 g rastlinného masla, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 lyžička oleja, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, rasca, mletá červená paprika, bazalka, cukor, 1 lyžica plnotučnej horčice Kyslú smotanu vymiešame s maslom a pridáme všetky prísady okrem piva, dôkla...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g diviačiej panenky alebo stehna, 100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 stopkový zeler, 150 g hlivy ustricovej, 200 ml smotany na šľahanie, čerstvý tymián, soľ, korenie, olivový olej, 250 g špeclí Diviačie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, ...
Potrebujeme tieto suroviny:100 ml vermútu, 100 ml pomarančovej šťavy, 1 lyžička citrónovej šťavy, ľad Do pohára s hrubým dnom dáme dve kocky ľadu, prilejeme vermút a pridáme cit...
Potrebujeme tieto suroviny:325 g polohrubej múky, 325 g hladkej múky, 250 g oškvarkov, 1 kocka droždia, 300 ml mlieka, 100 g zmäknutého masla, 1 vajce, 1 lyžička krupicového cukru, 1,5 lyžičky soli, 1,5 lyžičky celého rasce Obe múky dáme do misy a premiešame. Oškvarky nasekáme najemno, zmiešame s a...
|
|