KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel Na recept bábovka s kandizovaným ovocím potrebujeme tieto suroviny: • 500 g polohrubej múky • 35 g droždia • 150 g cukru • 125 ml mlieka • 120 g masla • 4 vajcia • 125 g smotany • 80 g krájaného kandizovaného ovocia • 50 ml rumu • soľ • 2 lyžice citrónovej šťavy • 50 g olúpaných mandlí • maslo na vymastenie formy • práškový cukor na posyp Recept bábovka s kandizovaným ovocím pripravíme takto:
Do hrnčeka nalejeme vlažné mlieko, rozdrobíme droždie, pridáme lyžicu cukru, zasypeme lyžicou múky a necháme v teple po dobu asi 15 minút vykysnúť kvások. Do hlbokej misy rozkrájame zmäknuté maslo, pridáme vajce, zbytok cukru, štipku soli a smotanu a vyšľaháme do hustej bielej peny. Do druhej misy preosejeme múku, pridáme kvások, vyšľahanú vaječnú penu, nadrobno pokrájané kandizované ovocie, trochu rumu a citrónovú šťavu a miešame tak dlho, až na povrchu cesta začnú tvoriť bubliny. Potom cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Bábovkovú formu starostlivo vytrieme rozpusteným maslom. Do každej priehlbiny formy potom položíme niekoľko mandlí, zalejeme vykysnutým cestom a necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Potom dáme do rúry vyhriatej na 180°C a bábovku pečieme na spodnom rošte 60-70 minút. Upečenú bábovku opatrne, aby sa nezrazila, vyklopíme na kuchynskú mriežku a necháme ju vychladnúť. Ešte než úplne vychladne, posypeme ju práškovým cukrom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bábovka s kandizovaným ovocím nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bábovka Bábovka bez vajec Bábovka s kávou a škoricou Banánová bábovka Čerešňová bábovka Hrušková bábovka Maková bábovka Maková bábovka s kefírom Pomarančová bábovka Veľkonočná bábovka Zmrzlinový pohár s ovocím bábovka s kandizovaným ovocím, recept, sladkosti |
|