Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:350 g polohrubej múky, 200 g cukru, 500 ml kefírového mlieka, 100 g mletého maku, 2 vajcia, 100 ml kvalitného slnečnicového oleja, 1 prášok do perníka, na vymazanie a vysypanie formy: trochu masla + hrubá múka Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme ostatné prísady a vymiešame dohladka. Fo...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg marhúľ, 8 sušených chilli papričiek, 15 guľôčok nového korenia, 150 g cukru krupica Marhule umyjeme, vykôstkujeme, naukladáme do sterilizovaných pohárov a prid...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, biely jogurt, cesnak, soľ, kučeravá petržlenová vňať, extra panenský olivový olej Surové neolúpané zemiaky umyjeme, zalejeme vodou, pridáme rascu a uvaríme. ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého mäsa, 125 g hermelínu, 1 vajce, 1 staršia žemľa, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, majorán Žemľu namočíme do studenej vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na ol...
Potrebujeme tieto suroviny:1/2 lososa, 4 pomaranče, 2 strúčiky cesnaku, soľ, cukor, hladká múka, olej, pomarančový džem Z očisteného lososa pripravíme 8 rezov, ľahko osolíme a pocukrujeme. Porcie...
Potrebujeme tieto suroviny:3 rybacie filety, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 mladá cuketa, 250 ml sladkej smotany, soľ, mleté farebné korenie, chilli korenie, citrónová šťava, olivový olej Rybacie filety vložíme do vriacej vody s citrónovou šťavou, soľou a očisten...
Potrebujeme tieto suroviny:6 cl calvadosu, 4 cl grapefruitového džúsu, ľad Calvados a džús pretrepeme s ľadom v šejkri. Podávame v koktailovom pohári....
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, kôpor, vínny ocot, soľ, korenie, olivový olej Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, potom ich ošúpeme a nakrájame ...
Potrebujeme tieto suroviny:2-3 väčšie cukety, 2 cibule, soľ, hladká múka, masť, korenie, drvená rasca, ocot, kryštálový cukor Cukety ošúpeme, rozkrojíme a vnútro s jadrami vydlabeme. Nastrúhame na hrub...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g tresky, 60 g údenej slaniny, 100 ml mlieka, 50 g sterilizovaného hrášku, hydinový vývar, 2 lyžice oleja, 2 lyžice strúhanky, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie Tresku nakrájame na tenké plátky. Obalíme múkou, osolíme, okoreníme. Úenú s...
|
|