Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:vykostené bravčové karé, soľ, strúhanka, hladká múka, vajíčka, olej, sladká smotana, kyslá smotana, horčica Smotanovú omáčku pripravíme nasledovne: zmiešame kyslú smotanu s troškou sl...
Potrebujeme tieto suroviny:270 g žĺtkov, 200 g masla, 30 g sardelovej pasty, citrónová šťava, soľ Všetky suroviny okrem soli zmiešame a vyšľaháme do hladkej peny. Dochutíme ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g čerstvých húb, 8 strúčikov cesnaku, 1 lyžica masla, vývar, soľ, rasca, pažítka Huby očistíme, nakrájame, dáme do vývaru, pridáme trochu soli a rasce a var...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g baranieho mäsa, 400 g zemiakov, 1 cibuľa, 3 malé mrkvy, soľ, čierne korenie, mletý zázvor, mletá červená paprika, bobkový list, 40 g masti, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica hladkej múky Mäso pokrájame na kocky, posypeme čiernym korením, mletým zázvorom, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:100 ml vanilkovej zmrzliny, 10 ml koňaku, 4 višne v čokoláde, ovocie na ozdobu Do vychladeného pohára dáme zmrzlinu, okolo nej nalejeme koňak a ozdobíme o...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g strúhanej mrkvy, 2 syry Žervé, 50 g masla, mlieko (podľa potreby), soľ, citrónová šťava Žervé roztlačíme vidličkou, zriedime mliekom, pridáme nastrúhanú mrkvu, oso...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky malín, 1 vajce, cukor podľa potreby, citrónová alebo pomarančová kôra, 1/2 lyžičky škrobovej múčky Maliny zalejeme vodou, osladíme a povaríme. Potom pridáme škrobovú múčku ro...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mäkkého tvarohu, 250 g margarínu, 250 g hladkej múky, jablká, cukor, škorica, hrozienka Z tvarohu, margarínu a múky vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyv...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg konskej sviečkovice, 30 g masla, 50 g bravčovej masti, 2 strúčiky cesnaku, hladká múka, soľ Mäso zbavíme blán a šliach a na niekoľko dní naložíme do marinády. Potom mä...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg šťuky, 4 mladé cibuľky, soľ, čierne korenie, tlčené klinčeky, 2 lyžice nadrobno nakrájanej petržlenovej vňate, 4 lyžice oleja, hydinový vývar, 2 dcl červeného vína, citrónová šťava, 30 g hladkej múky, 1 lyžica kapár, 1 lyžička octu, 2 lyžice kyslej smotany Na rozohriatom oleji speníme nadrobno nakrájané cibuľky a petržlenovú vňať....
|
|