Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:čerešne, cukor, rum Umyté čerešne vkladáme do zaváracieho pohára a každú vrstvu čerešní zasypem...
Potrebujeme tieto suroviny:350-400 g mrazenej zeleniny (napr. maďarská zmes), 1 zväzok reďkoviek, tri mladé cibuľky, 2 kelímky tvarohu, soľ, korenie, cesnak Mrazenú zeleninu zľahka osolíme, podusíme do mäkka a necháme vychladnúť. Po...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g bielej fazule, 70 g údeného bôčika, 50 g ryže, 1 malý paradajkový pretlak, 1 lyžica oleja, 1 lyžička petržlenovej vňate, soľ, čierne mleté korenie, rasca, vývar Predom namočenú fazuľu uvaríme vo vývare do polomäkka. Polovicu fazule aj s...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g predného hovädzieho mäsa, 250 g zemiakov, 3 cibule, 2 zeleninové papriky, 2 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 50 g masti, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, drvená rasca, majorán Na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme mäso pokrájané na kock...
Potrebujeme tieto suroviny:4 čakankové puky, 8 hrubých plátkov slaniny, 250 g syra (napr. kozí camembert), kúsok masla Čakankové puky umyjeme, pozdĺžne rozpolíme, každú polovicu čakanky obalíme ...
Potrebujeme tieto suroviny:jahody, mlieko, cukor Jahody očistíme, zalejeme mliekom, pridáme cukor podľa chuti a rozmixujeme....
Potrebujeme tieto suroviny:na piškótové cesto: 200 g polohrubej múky + 6 vajec + 170 g práškového cukru, na bielkovej cesto: 170 g práškového cukru + 5 bielkov + 300 g práškového cukru, šľahačka, marhuľový džem, ríbezľová marmeláda Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru do hustej peny...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g mäkkej salámy, 2 mrkvy, 1 menšia zeler, 1 kaleráb, 2 zemiaky, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 5 g masla, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať a červené korenie na ozdobu, vývar Olúpanú a na kocky nakrájanú cibuľu speníme na rozpálenom masle. Mrkvu a ze...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčšia mrkva, 1 petržlen, 50 g zeleru, 1/2 póru, 2 menšie zemiaky, 80 g dlhozrnnej ryže, 1 lyžica masla, soľ, čierne mleté korenie, 1 vetvička ligurčeka, 3 vetvičky kôpru Mrkvu, zeler a petržlen očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a opražíme...
Potrebujeme tieto suroviny:priemerná tekvica (cca. 1 kg), 1 lyžica masla, 150 ml hustej kyslej smotany, 150 g nastrúhaného syra, pol kávovej lyžičky bieleho korenia, pol kávovej lyžičky čerstvo nastrúhaného muškátového orieška, soľ Tekvicu ošúpeme, nakrájame pozdĺžne na štyri časti, zbavíme semien a nakráj...
|
|