Dnes je streda, 01. mája, meniny má: NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:750 g mletého hovädzieho mäsa, 1 hlávka bielej kapusty, 2 cibule, 3 lyžice ryže, 3 lyžice vody, 2 vajcia, 250 g kozervovaných paradajok, 2 lyžice paradajkovej šťavy, 3 lyžice citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie Z kapusty vyrežeme hlúbik, na chvíľu ju ponoríme do vriacej vody, potom ju ...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g hladkej múky, 2 vajcia, 250 ml mlieka, štipka cukru a soli, 4 jablká, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice medu, mletá škorica, 1 lyžica oleja, 150 g šľahaného tvarohu, práškový cukor, šľahačka Múku preosejeme, rozšľaháme vajcia s cukrom, soľou a trochou mlieka, stried...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 2 cibule, 1 vajce, kyslé uhorky, 1 lyžica masti, 1 lyžica kremžskej horčice, 5 dkg slaniny Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, nakrájame na kocky a hneď pridáme nadrobn...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg baranieho chrbta s kosťou, 60 g slaniny, 250 ml kyslej smotany, 120 g masla, 120 g koreňovej zeleniny, 1 paradajka, 40 g cibule, 4 lyžice bieleho vína, 20 g múky, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, tymian, citrónová kôra, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 kocka cukru, soľ, mleté čierne korenie Z mäsa odstránime loj, osolíme, okoreníme a prešpikujeme slaninou. Na zvyšk...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky bravčového mäsa (stehno alebo krkovička), vajcia, strúhanka, hladká múka, soľ Bravčové mäso nakrájame, mierne naklepeme, osolíme, obalíme v trojobale a n...
Potrebujeme tieto suroviny:12 bazových kvetov, 4,5 l vody, 700 g cukru, šťava z jedného citróna, dve lyžice vínneho octu Vodu privedieme k varu. Do čistej nádoby dáme cukor, zalejeme vriacou vodou...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g sušeného ovocia (figy, hrozienka, sultánky, slivky a marhule), 300 g čerstvých jabĺk, 700 ml červeného suchého vína, celá škorica, hrebíček, badián Do rajnice vlejeme víno, pridáme korenie a poprekrajované sušené ovocie. Ve...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčového pliecka, 350 g cibule, 1 feferónka, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, pol lyžičky rasce, 2 lyžice sladkej papriky, 6 guličiek nového korenia, 1 väčší bobkový list, 1 lyžica paradajkového pretlaku, majorán, vývar, masť Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme spolu s rascou na masti do tmavohneda....
Potrebujeme tieto suroviny:230 g farebných fazule, 2 l hydinového vývaru, 500 g paradajkového pretlaku, 100 g slaniny, 100 g cibule, 4 strúčiky cesnaku, 100 g zeleru, 100 g mrkvy, 200 g paradajok, mleté korenie, chilli papričky, oregano, mletá paprika, tymián Vopred namočenú fazuľu uvaríme v hydinovom vývare domäkka. Potom pridáme pa...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g šošovky, 250 g krúp, 1 cibuľa, kúsok masla, soľ, masť Šošovku preberieme, cez noc namočíme a druhý deň ju uvaríme domäkka. Zvlášť...
|
|