Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím
HoliškesKategória: hlavné jedlá, mleté mäsoHodnotenie receptu:   Na recept holiškes potrebujeme tieto suroviny: • 750 g mletého hovädzieho mäsa • 1 hlávka bielej kapusty • 2 cibule • 3 lyžice ryže • 3 lyžice vody • 2 vajcia • 250 g kozervovaných paradajok • 2 lyžice paradajkovej šťavy • 3 lyžice citrónovej šťavy • soľ • čierne korenie Recept holiškes pripravíme takto: Z kapusty vyrežeme hlúbik, na chvíľu ju ponoríme do vriacej vody, potom ju z vody vytiahneme a odlúpeme z nej jeden až dva listy. Kapustu opäť na chvíľu ponoríme do vriacej vody a celý postup opakujeme, až kým máme desať až dvanásť listov. Do mletého mäsa pridáme vajce, jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, nevarenú ryžu, soľ a korenie a riadne premiešame. Zmesou naplníme kapustové listy, previažeme ich niťou (aby sa pri varení nerozpadli). Do hrnca dáme trochu oleja a druhú nakrájanú cibuľu a osmažíme ju do zlatista. Potom pridáme paradajky, citrónovú šťavu, paradajkovú šťavu, vodu a cukor a privedieme do varu. Naplnené kapustné listy vložíme do pripravenej omáčky a varíme asi hodinu.
holiškes, recept, hlavné jedlá Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2023 CBMonitor.cz Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!