Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela

Holiškes

Kategória: hlavné jedlá, mleté mäso

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept holiškes potrebujeme tieto suroviny:

   • 750 g mletého hovädzieho mäsa
   • 1 hlávka bielej kapusty
   • 2 cibule
   • 3 lyžice ryže
   • 3 lyžice vody
   • 2 vajcia
   • 250 g kozervovaných paradajok
   • 2 lyžice paradajkovej šťavy
   • 3 lyžice citrónovej šťavy
   • soľ
   • čierne korenie
Recept holiškes pripravíme takto:
Z kapusty vyrežeme hlúbik, na chvíľu ju ponoríme do vriacej vody, potom ju z vody vytiahneme a odlúpeme z nej jeden až dva listy. Kapustu opäť na chvíľu ponoríme do vriacej vody a celý postup opakujeme, až kým máme desať až dvanásť listov. Do mletého mäsa pridáme vajce, jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, nevarenú ryžu, soľ a korenie a riadne premiešame. Zmesou naplníme kapustové listy, previažeme ich niťou (aby sa pri varení nerozpadli). Do hrnca dáme trochu oleja a druhú nakrájanú cibuľu a osmažíme ju do zlatista. Potom pridáme paradajky, citrónovú šťavu, paradajkovú šťavu, vodu a cukor a privedieme do varu. Naplnené kapustné listy vložíme do pripravenej omáčky a varíme asi hodinu.





holiškes, recept, hlavné jedlá


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!