Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:375 ml pohánky, 15 dkg sušených sliviek, 1,5 l mlieka, maslo, cukor, soľ Pohánku uvaríme v osolenom mlieku tak, aby bola vláčna. Do kaše pridáme suš...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hlávka kapusty, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 300 ml smotany, masť, soľ, 2 lyžičky mletej červenej papriky Hlávku kapusty nakrájame na väčšie kusy, sprudka osmažíme na masti, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:karfiol, 10 dkg slaniny, 3 vajíčka, 20 ml mlieka, 1 cibuľa, hrsť bazalky, soľ, cesnak V osolenej vode uvaríme karfiol rozobratý na menšie diely. Potom zlejeme vo...
Potrebujeme tieto suroviny:špenátové listy, slanina, mladá cibuľka, syr Feta, slnečnicové semienka, olivový olej, citrónova šťava, mleté čierne korenie Listy špenátu opláchneme a osušíme. Slaninu nakrájame na hranolčeky a vyškv...
Potrebujeme tieto suroviny:1 veľká kačica, 50 dkg mletého mäsa, 15 dkg tuku od teľacej obličky, 1 cibuľa, 6 zemiakov, 250 ml kyslej smotany, 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate, 2 žemle, 1 lyžička karí korenia, 2 jablká, soľ, práškový cukor, olej Kačicu naplníme plnkou z mletého mäsa, rozsekaného obličkového tuku, strúha...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčového mäsa zo stehna, 2 vajcia, 50 g eidamu, mlieko, zemiak, hladká múka, soľ, olej Mäso umyjeme a nakrájame na rezne, nasolíme a naklepeme. Mlieko, vajcia, mú...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hovädzieho predného mäsa bez kosti, 200 g zemiakov, 200 g koreňovej polievkovej zeleniny, 350 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, 10 g sušených húb, 3 vajcia, 2,3 l vody alebo vývaru, 1 krajec chleba, soľ, mletá rasca , čerstvá petržlenová vňať Mäso nakrájame na kocky a uvaríme domäkka. Potom pridáme olúpané a na kocky...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g karotky, maslo, 2 struciky cesnaku, soľ, 1 lyžička kryštálového cukru, petržlenová vňať, zeleninový alebo hydinový vývar Karotku očistíme a opražíme na masle. Pridáme pretlačený cesnak, osolíme, o...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g predného baranieho mäsa s kosťou, 50 g krúpov, 1250 ml vody, 100 g koreňovej zeleniny, 1 pór, 30 g sterilizovaného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať Mäso s kosťou nasekáme na menšie kúsky, vložíme do studenej vody, okoreníme...
Potrebujeme tieto suroviny:3 teľacie srdcia, 40 g slaniny, 60 g masla, 50 g cibule, 5 lyžíc bieleho vína, 2 lyžice citrónovej šťavy, 20 g múky, soľ, mleté čierne korenie Umyté teľacie srdcia uvaríme v osolenej vode. Potom je rozrežeme a prešpiku...
|
|