![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je štvrtok, 21. septembra, meniny má: Matúš ![]() • 200 g hovädzieho predného mäsa bez kosti • 200 g zemiakov • 200 g koreňovej polievkovej zeleniny • 350 g cibule • 2 strúčiky cesnaku • 10 g sušených húb • 3 vajcia • 2,3 l vody alebo vývaru • 1 krajec chleba • soľ • mletá rasca • čerstvá petržlenová vňať Recept krkonošská cibulačka s hovädzím mäsom pripravíme takto:
Mäso nakrájame na kocky a uvaríme domäkka. Potom pridáme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky, olúpanú a nakrájanú koreňovú zeleninu, prepláchnuté a na chvíľku namočené sušené huby, prelisovaný cesnak a všetko povaríme do mäkka. Potom pridáme nakrájanú cibuľu a mletú rascu a povaríme ešte 10 minút. Potom do polievky zašľaháme vajcia a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a zľahka premiešame. Chleba nakrájame na malé kocky a opražíme na panvici. Pri podávaní porcie krkonošskej cibulačky posypeme opečenými kockami chleba. V našej kuchárke bolo okrem receptu Krkonošská cibulačka s hovädzím mäsom nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Čierna cibulačka Hrachová polievka s baraním mäsom Hrachová polievka s hovädzím Kapustová polievka s hubami a bravčovým mäsom Kapustová polievka s mletým mäsom Kapustová polievka s údeným mäsom Loštická cibulačka Pohánková polievka s údeným mäsom Rakúska cibulačka Rezancová polievka s kuracím mäsom Šošovicový krém s údeným mäsom Špenátová polievka s jahňacím mäsom Zeleninová polievka s hovädzím mäsom Zimná podkrkonošská polievka krkonošská cibulačka s hovädzím mäsom, recept, polievky |
|