Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:800 g rybích filiet, 2 baklažány, 4 paradajky, 2 šalotky, 1 strúčik cesnaku, 6 lyžíc citrónovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, 6 lyžíc oleja, 8 lyžíc hladkej múky, 6 lyžíc jogurtu Rybu pokvapkáme 2/3 citrónovej šťavy (4 lyžice). Paradajky sparíme, ošúpeme...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg mletého mäsa, 1-2 sáčky predvarenej ryže, 1 veľká cibuľa, kečup, 2 veľké poháre sterilizovanej kapusty Mleté mäso ochutíme a premiešame s ryžou. Na pekáč dáme 1 pohár kapusty, na...
Potrebujeme tieto suroviny:divoká kachna, libová slanina, 250 ml světlého piva, menší cibule, směs provensálské bylinky, sůl Do pekáče vložíme na proužky nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme očištěnou...
Potrebujeme tieto suroviny:300-400 ml mlieka, 100 ml sladkej smotany, 1 lyžica masla, 3 lyžice hladkej múky, postrúhaný chren, soľ, cukor Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju 200 ml vody a mliekom, osol...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balenie špagiet, 1 klobása, 1 cibuľa, 1 konzerva (400 g) lúpaných paradajok v paradajkovej šťave, soľ, tymian, bazalka, rozmarín, hladká múka Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Nadrobno nakrájanú cibuľu a nakrájan...
Potrebujeme tieto suroviny:4 žĺtky, 0,25 l mlieka, 125 g práškového cukru, 1 lyžička vanilkového cukru, šťava z 1 citróna, 15 cl tekutej ľadovej šľahačky Z mlieka, práškového cukru a vanilkového cukru vytvoríme zmes, ktorú pozvoľ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l bieleho rizlingu, 50 g rozmarínovej vňate Do vína vmiešame podrvenú vňať a necháme v uzatvorenej fľaši pri izbovej te...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg baranieho pliecka, 800 g suchej červenej fazule, 600 g cibule, 200 g paradajok, 200 g čerstvej zelenej papriky, 50 g cesnaku, 100 g paradajkového pretlaku, 100 g tuku, 30 g soli, 1 g mletého čierneho korenia, 5 g mletej pálivej papriky, 15 g mletej sladkej papriky Fazuľu prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme cez noc namočenú v studenej...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kelu, 100 g klobásy, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 100 g mrkvy, 100 g zeleru, 80 g paradajok, 80 g polohrubej múky, 100 g bieleho jogurtu, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Očistený kel zbavíme hlúbovitých častí a pokrájame na rezance. Na oleji opr...
Potrebujeme tieto suroviny:šošovica, hladká múka, olej, sušené slivky, soľ Šošovicu uvaríme do polomäkka a odstavíme. V inom hrnci na oleji opražíme h...
|
|