Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:6 cl vodky, 2 cl Curacao Blue, ananásový džús, plátok pomaranča Všetky ingrediencie premiešame, nalejeme do vysokého pohára s niekoľkými ko...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g pečene, 20 g masti, 50 g cibule, na zásmažku: 30 g masti + 30 g hladkej múky Na tuku speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú pečeň...
Potrebujeme tieto suroviny:8 väčších hrušiek, 8 lyžíc posekaných orechov, škorice, 1 lyžica lesného medu, čokoláda Hrušky rozkrojíme a vydlabeme jadrovníky. Zmiešame med, orechy a škoricu a ...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g hovädzieho, 4 veľké cibule, 4 papriky rôznych farieb, 4 paradajky alebo plechovka sterilizovaných paradajok, niekoľko strúčikov cesnaku, soľ, mletá paprika, čierne korenie, instantná zápražka, olej Na oleji opražíme na polkolieska nakrájanú cibuľu do skoro ružova, potom za...
Potrebujeme tieto suroviny:1 čakankový puk, 1 zväzok reďkoviek, 5 menších paradajok, kozí syr s bielou plesňou, cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie Čakanku, reďkovky a paradajky umyjeme a nakrájame. Pridáme cesnak nakrájaný...
Potrebujeme tieto suroviny:130 g šalátovej uhorky, 1 červená paprika, 1 cibuľa, 180 g kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku, 280 g cíceru, soľ, čierne korenie Zeleninu nakrájame nadrobno a cibuľu nakrájame na menšie kocky. Kyslú smota...
Potrebujeme tieto suroviny:5 bielkov, 150 g hladkej múky, 150–200 g práškového cukru, 60 g mandlí, 60 g orieškov, tuk V miske vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a potom pridáme múku a vmieš...
Potrebujeme tieto suroviny:3 väčšie zemiaky, smotana, 2 žĺtky, mäsový vývar, soľ, korenie, pažítka, petržlenová vňať Do vriaceho vývaru vložíme nastrúhané surové zemiaky a chvíľku povaríme. Po...
Potrebujeme tieto suroviny:850 g zajaca, 35 g údenej slaniny, 60 g cibule, 100 g margarínu, 35 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie Očisteného zajaca odblaníme, vymyjeme, prešpikujeme slaninou, posolíme a ne...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g zemiakov, 100 g klobásy, sušené huby, 40 g masti, 4 dl mlieka, 40 g hladkej múky, bobkový list, soľ, ocot, majorán Z 2/3 masti a múky pripravíme bledú zaprážku, zalejeme ju vodou a mliekom, ...
|
|