Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:8 hrušiek, 1 l červeného vína, 0,5 l vody, 15 dkg práškového cukru, 2 celé škorice, polovica citróna, polovica čili papričky Hrušky so stopkami olúpeme (stopky ponecháme) a povaríme ich na miernom ohn...
Potrebujeme tieto suroviny:10 jahôd, 1 hrnček ananásu, pol hrnčeka studená vody, 1 lyžica medu, 1 hrnček ľadu Jahody a ananás očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Ovocie vložíme do mix...
Potrebujeme tieto suroviny:1 uhorka, 2 veľké zemiaky, 2 mrkvy, 1/4 hlávky červenej kapusty, 125 g syra feta, 3 krajce bieleho chleba, 5 lyžic olivového oleja, šťava z 1/2 citróna, soľ, mleté čierne korenie Mrkvu nakrájame na tenké rezančeky, kapustu nakrájame na rezance a uhorku o...
Potrebujeme tieto suroviny:2 baklažány, 2 lyžice olivového oleja, 2 údené Liptov parenice, sušené paradajky nakladané v oleji, cherry paradajky, petržlenová vňať, špáradlá Baklažány narežeme na plátky hrubé 2-3 mm, potrieme ich olejom, uložíme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kg čerešní, 3 lyžice kryštálového cukru, 2 vanilkové cukry Čerešne očistíme, preberieme, vykôstkujeme a rozmixujeme dohladka. Potom pr...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g tvarohu, 50 g cibule, 100 g kapie, 80 g masla, 0,5 dl mlieka, soľ Pretretý tvaroh, maslo, nadrobno pokrájanú kapiu, kúsok postrúhanej cibule ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balenie bryndze, 100 g masla, 100 g mletých orechov Bryndzu s maslom vyšľaháme do peny a vmiešame mleté orechy. Bryndzovú nátie...
Potrebujeme tieto suroviny:4 vypitvané pstruhy, šťava z 1 citróna, 80 g masla, 50 g polohrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, nahrubo nasekaná petržlenová vňať Pstruhy dôkladne umyjeme zvnútra i zvonku, potrieme citrónovou šťavou, osol...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kačice, 400 g cibule, 60 g paradajkového pretlaku, 60 g masla, 1 dcl bieleho vína, citrónová šťava, soľ, zelená petržlenová vňať, pažítka Očistenú kačicu rozdelíme na porcie, osolíme, posypeme nadrobno pokrájanou ...
Potrebujeme tieto suroviny:1,25 l silného hovädzieho vývaru, 4 žĺtky, 4 lyžice strúhaného syra, 1 dcl 12% smotany, pažítka Do 4 polievkových tanierov alebo misiek vložíme žĺtky, posypeme nastrúhaným...
|
|