Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 väčšie zemiaky, 2 vajcia, šunka (alebo saláma), soľ, drvená rasca, olej, strúhaný tvrdý syr Zemiaky ošúpeme, nastrúhame nahrubo, osolíme a pridáme ostatné koreniny. Z...
Potrebujeme tieto suroviny:uvarené zemiaky, sterilizovaný zeler, cibuľa, olej, ostrejší sladkokyslý nálev, soľ, korenie Uvarené zemiaky olúpeme a nakrájame na plátky. Do misy kladieme vrstvu na p...
Potrebujeme tieto suroviny:šťava z paradajok, menšie paradajky, 1 lyžička horčice, trocha cukru, 1 lyžica smotany Šťavu z čerstvých paradajok vylisujeme a precedíme cez čistú handričku. Pri...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčových rebierok, soľ, rasca, voda Bravčové rebierka dáme do pekáča, osolíme, posypeme rascou a za občasného p...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mrazených strukov, 100 g debrecínky, 4 paradajky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1-2 lyžice oleja, soľ, čierne korenie Fazuľky rozmrazíme. Paradajky sparíme v horúcej vode, olúpeme a nakrájame. ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g varenej špargle, 1 l vývaru zo špargle, 3 lyžice masla, 3 lyžice polohrubej múky, 0,25 l mlieka (alebo smotany), štipka strúhaného muškátového orieška, 2 žĺtky, petržlenová vňať, cukor, soľ Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme přecezeným vývarom zo š...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého bravčového mäsa, 7 šampiňónov, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, olej Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrája...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g lúpaných mandlí, 150 ml vody, 20 g medu, štipka soli Mandle sparíme horúcou vodou, ochladíme, ošúpeme a dáme do mixéra. Pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:čerstvá špargľa, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, sójové mlieko, múka na zahustenie Špargľu povaríme v osolenej vode a potom nakrájame na menšie kúsky. Na olej...
Potrebujeme tieto suroviny:6 vajec, 500 ml vývaru, 500 ml kyslej smotany, soľ, nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, kôpor, ocot, hladká múka Korenie prevaríme s octom vo vývare, potom ho vyberieme, zahustíme smotanou...
|
|