Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g hladkej múky, soľ, horúca voda, 1 vajce na potretie, sezamové semienka Do posolenej múky pridávame postupne horúcu vodu a urobíme tuhšie cesto. Bo...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g kvasenej kapusty, 1 surový zemiak, 1 väčšia cibuľa, 3 jablká, 1 lyžica masti, soľ, rasca Cibuľu nakrájame najemno a na masti speníme. Pridáme kapustu aj so šťavou. ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mrkvy, 3 jablká, 1 citrón, voda, cukor, soľ Omytú mrkvu i jablká nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme štipku soli, c...
Potrebujeme tieto suroviny:4,5 kg sliviek, 500 g cukru, 300 ml octu Slivky vykôstkujeme, posypeme cukrom, dôkladne premiešame a necháme stáť 24...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g broskýň, 8 lyžičiek práškového cukru, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 250 ml smotany na šľahanie Broskyne umyjeme, nakrátko ponoríme do horúcej vody, ošúpeme, rozpolíme a o...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hlávka rímskeho šalátu, 400 g bravčového pliecka, 5-6 paradajok, 1 cibuľa, olivový olej, soľ, čierne korenie Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrá...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g jáhel, 1 l mléka, 4 vejce, 6 lžic cukru, nastrouhaná kůra z 1 citronu, 3 špetky soli, 150 g másla, 200 ml šlehačky Jáhly uvaříme v osoleném mléce až vznikne hustá kaše. Do vychladlé kaše vmí...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 l vody, 2 cibule, 150 g bryndze, 1 dcl smotany, soľ, 1 lyžička mletej červenej papriky, pol lyžičky potlčenej rasce, 2 krajce čierneho chleba, 1 lyžica masti Do vody dáme variť očistenú cibuľu pokrájanú na kolieska, osolíme, pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl Amaretta, 6 cl pomarančového džúsu, šampanské na doliatie Všetky ingrediencie okrem šampanského pretrepeme v šejkri s ľadom a precedí...
Potrebujeme tieto suroviny:2 konzervy paradajok, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 lyžica medu, 100 g sladkej smotany, 3 lyžice suchého sherry, 2 lyžice oleja, maslo, soľ, biele korenie Na roztopenom masle podusíme cibuľku spolu s medom a mrkvou (pozor, aby med...
|
|