Dnes je piatok, 03. mája, meniny má: Galina, Timea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g ryže, 500 g čerešní, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 lyžica olivového oleja, 1,25 l zeleninového vývaru, 5 lyžíc smotany na šľahanie, soľ, korenie, tvrdý syr (parmezán) Čerešne zbavíme stopiek, opláchneme, vykôstkujte a na rozohriatom oleji krá...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g húby, 500 ml kyslej smotany, 60 g polohrubej múk, 500 ml vody, soľ, drvená rasca, ocot Na drobno nakrájané huby povaríme v osolenej vode s drvenou rascou. Keď zmä...
Potrebujeme tieto suroviny:3 cl čerešňovej šťavy, 7 cl smotany, 2 čerešne, 4 kocky ľadu Do vychladeného šejkra dáme šťavu a smotanu a krátko a intenzívne pretrepem...
Potrebujeme tieto suroviny:1,2 kg medu, 9 l vody, 20 g chmeľu, 5 g pivovarských kvasiniek alebo droždie Med varíme s vodou pol hodiny a odparený podiel vody doplníme na konečný ob...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g kryštálového cukru, 0,5 dcl vody, 100 g 100% tuku, 100 g hrozienok, 150 g arašidov, 1 lyžica masla, práškový cukor na obalenie Kryštálový cukor s vodou zvaríme na sirup. Do zmesi pridáme nakrájané hrozi...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hrubej múky, 200 ml svetlého piva, 3 vajcia, soľ, 40 g masla, 120 g pivného syra Múku zmiešame s pivom a vajcami, osolíme a vypracujeme cesto. Z neho odkraj...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzie mäso, 300 g zemiakov, 50 g cibuľa, 1 zelená paprika, 1 zrelá paradajka, 1,5 l vody, soľ, 1 lyžička červenej mletej papriky, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Umyté hovädzie mäso pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. Pridá...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g rukoly, 1 zväzok reďkoviek, 1 zelená (alebo žltá) paprika, 1 mäsitá paradajka, 1 čerstý syr (100 g), olivový olej extra panenský, soľ, korenie Reďkovky, papriku a paradajku nakrájame na kocky, pridáme rukolu a rozdrobe...
Potrebujeme tieto suroviny:1 melón, 1 pomaranč, 1 citrón Melón rozpolíme, zbavíme jadier, nakrájame na kúsky a rozmixujeme s trochou...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g jabĺk, 300 g želírovacieho cukru, 0,25 l jablčného muštu, 4 lyžice rumu, celá škorica, hviezdičkové korenie, 1 lyžička kyseliny citrónovej Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme mu...
|
|