Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je nedeľa, 05. mája, meniny má: Lesana

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
750 g zemiakov, soľ, 2-3 dcl horúceho mlieka, olej
Olúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a len s mliekom rozmiešame...


Potrebujeme tieto suroviny:
kuracie stehná bez kosti a kože, zavárané lečo, karí, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
Kuracie stehná pokrájame na štvrťky, potrieme zmesou soli, karí (na karí ne...


Potrebujeme tieto suroviny:
350 g chudého mletého hovädzieho, 1 nasekaná cibuľa, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 500 g umytých a na drobné kocky nakrájaných zemiakov,2 konzervy krájaných paradajok (cca 800 g), 150 ml kuracieho vývaru, 1 lyžica jemného svetlohnedého cukru, 1 na tenké plátky nakrájané hľuza feniklu, 100 g mrazených fazuliek, najemno nastrúhaná kôra z 1 citróna, šťava z 1 citróna, soľ, čierne korenie
Do veľkého hrnca dáme mleté ​​hovädzie, cibuľu a cesnak a na st...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 plátky bravčovej pečene, 4 tenké plátky anglickej slaniny, 40 g masti, rovná lyžice hladkej múky, petržlenová vňať, citrón, vorčestr, 1,5 dl vývaru z kostí, soľ
Odblanené plátky pečene jemne naklepeme, okraje narežeme a sprudka opečieme...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 pstruhy, 200 g húb, 1 cibuľa, 100 g masla, soľ, mleté ​​čierne korenie, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, alobal
Pstruhy očistíme, osolíme a necháme odležať. Huby očistíme, nakrájame na pl...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 porcie ostrieža, 8 nových zemiakov, 4 paradajky, 1 citrón, pol limetky, trs bazalky, štipka koriandru, tymián, olivový olej
Do pekáča dáme olúpané a nakrájané zemiaky, rozpolené paradajky, bazalku, š...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 žĺtky, biely vínny ocot, rastlinný olej, olivový olej, worcester, anglická horčice, kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie
Žĺtky prešľaháme s kvapkou bieleho vínneho octu, osolíme a okoreníme, pomal...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g nastrúhanej koreňovej zeleniny (mrkva + zeler + petržlen), 100 g medu, 50 g slivkového lekváru, 50 g nastrúhanej cibule, 50 g perníka, 50 g masla, 250 ml čierneho 12° piva, 2 lyžice kryštálového cukru (na karamel), 1 hrsť hrozienok + olúpaných mandlí a vlašských orechov, soľ, mleté ​​čierne korenie, štipka tymiánu, 5 guličiek nového korenia, 1 bobkový list, šťava z 1 citróna
Nastrúhanú cibuľu a ostatnú zeleninu na sucho opražíme, pridáme pivo, lekvá...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g kuracích pŕs (alebo stehenných plátkov), 8 sušených paradajok naložených v oleji, 100 g tvrdého syra, 1 menšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, čierne korenie, 1 lyžička sladkej mletej papriky, zelená petržlenová vňať, strúhanka, olej
Kuracie mäso zomelieme, pridáme nakrájané sušené paradajky, vajcia, nahrubo...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg mäsa sladkovodných rýb, 100 g slaniny, 100 g masla, 2 vajcia, 2 žĺtky, 50 g strúhanky, 1 lyžica krupice, soľ, korenie, štipka nového korenia
Nakrájanú slaninu vyškvaríme a ryby na nej opečieme. Potom podlejeme horúco...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!