![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav ![]() • 200 g nastrúhanej koreňovej zeleniny (mrkva + zeler + petržlen) • 100 g medu • 50 g slivkového lekváru • 50 g nastrúhanej cibule • 50 g perníka • 50 g masla • 250 ml čierneho 12° piva • 2 lyžice kryštálového cukru (na karamel) • 1 hrsť hrozienok + olúpaných mandlí a vlašských orechov • soľ • mleté čierne korenie • štipka tymiánu • 5 guličiek nového korenia • 1 bobkový list • šťava z 1 citróna Recept čierna omáčka pripravíme takto:
Nastrúhanú cibuľu a ostatnú zeleninu na sucho opražíme, pridáme pivo, lekvár, citrónovú šťavu, med a korenie a omáčku 20 minút zvoľna povaríme. Potom ju pretrieme cez sito, rozriedime vodou, zahustíme strúhaným perníkom, zafarbíme karamelom, ochutíme pokrájanými mandľami, hrozienkami a orechmi, omastíme maslom a ešte 15 minút povaríme. Čiernu omáčku podávame k rybe alebo vianočke. V našej kuchárke bolo okrem receptu Čierna omáčka nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Arroz Negro (čierna ryža) Banánová omáčka s kari Cibuľová omáčka Cigánska omáčka Cuketová omáčka Čierna grécka omáčka (mikonos) Domáca tatárska omáčka Horčicová omáčka Chilli omáčka Jemná chrenová omáčka Omáčka z anglickej horčice Rýchla paradajková omáčka Syrová omáčka s cibuľou Šípková omáčka Žĺtková omáčka čierna omáčka, recept, prílohy |
|