Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je streda, 11. decembra, meniny má: Hilda

Čierna omáčka

Kategória: prílohy, vianočné jedlá

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept čierna omáčka potrebujeme tieto suroviny:

   • 200 g nastrúhanej koreňovej zeleniny (mrkva + zeler + petržlen)
   • 100 g medu
   • 50 g slivkového lekváru
   • 50 g nastrúhanej cibule
   • 50 g perníka
   • 50 g masla
   • 250 ml čierneho 12° piva
   • 2 lyžice kryštálového cukru (na karamel)
   • 1 hrsť hrozienok + olúpaných mandlí a vlašských orechov
   • soľ
   • mleté ​​čierne korenie
   • štipka tymiánu
   • 5 guličiek nového korenia
   • 1 bobkový list
   • šťava z 1 citróna
Recept čierna omáčka pripravíme takto:
Nastrúhanú cibuľu a ostatnú zeleninu na sucho opražíme, pridáme pivo, lekvár, citrónovú šťavu, med a korenie a omáčku 20 minút zvoľna povaríme. Potom ju pretrieme cez sito, rozriedime vodou, zahustíme strúhaným perníkom, zafarbíme karamelom, ochutíme pokrájanými mandľami, hrozienkami a orechmi, omastíme maslom a ešte 15 minút povaríme. Čiernu omáčku podávame k rybe alebo vianočke.





čierna omáčka, recept, prílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2019 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!