Dnes je nedeľa, 28. apríla, meniny má: Jarmila NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 vajce, 1,5 dl mlieka, 80 g hrubej múky, olej, soľ Do vyšľahaných vajec sa pridajte mlieko, soľ, zamiešajte hrubú múku a vymie...
Potrebujeme tieto suroviny:2 balíčky arašidových cukríkov, 20 dkg práškového cukru, 20 dkg zomletých piškót, 2 vajcia, trochu rumu Cukríky pomelieme v mlynčeku na strúhanku, zmiešame s ostatnými surovinami,...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého mäsa, 125 g hermelínu, 1 vajce, 1 staršia žemľa, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, majorán Žemľu namočíme do studenej vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na ol...
Potrebujeme tieto suroviny:4 varené vajcia, 4 lyžice nastrúhaného syra, korenie, soľ, petržlenová vňať, tuk Do vymastenej formy naukladáme na polovičky nakrájané vajcia, okoreníme, za...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčšia bravčová panenka, fazuľové struky, soľ, čierne korenie, kúsok masla, na holandskú omáčku: 4 žĺtky + 6 lyžíc smotany + 100 g masla + soľ, biele korenie Bravčovú panenku posolíme, okoreníme a upečieme vcelku (alebo nakrájame na ...
Potrebujeme tieto suroviny:0,25 kg usušeného pomletého jačmeňa, 1 l vody, olivový olej Jačmen upražíme doružova, zalejeme litrom vody a varíme do zhustnutia. Kašu...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g špargle, 125 ml smotany, 3 lyžice masla, 1 lyžička cukru, 2 veľké paradajky, 1 lyžica citrónovej šťavy, zeleninový bujón, soľ, čierne korenie Špargľu umyjeme a olúpeme. Šupky dáme variť do litra vriacej osolenej vody ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 2 cibule, 1 vajce, kyslé uhorky, 1 lyžica masti, 1 lyžica kremžskej horčice, 5 dkg slaniny Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, nakrájame na kocky a hneď pridáme nadrobn...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg rebarbory, 1 citrón, 500 g cukru krupica (alebo želírovací cukor) Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme s trochou vody, kým...
Potrebujeme tieto suroviny:údené rebrá, 1 pohár kyslej kapusty, zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, rasca Údené rebrá uvaríme domäkka. Potom ich vyberieme z vody, mäso oberieme, nak...
|
|