Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:300-400 ml mlieka, 100 ml sladkej smotany, 1 lyžica masla, 3 lyžice hladkej múky, postrúhaný chren, soľ, cukor Z masla a múky pripravíme zápražku, zalejeme ju 200 ml vody a mliekom, osol...
Potrebujeme tieto suroviny:3 cl vodky extra jemnej, 3 cl limetového džúsu, sladký okraj z kryštálového cukru a kvapky grenadíny, ľad Okraj pohára namočíme do citrusovej šťavy a namočíme do kryštálového cukru ...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 l mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu, 4 lyžice krupicového cukru, 250 g odtučneného tvarohu Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme klasický vanilkový puding. Ešt...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g netučného tvarohu, 100 g zeleru, 100 g celozrnnej múky, petržlenová vňať, citrónová kôra, bylinková soľ Tvaroh rozmiešame so soľou, citrónovou kôrou, krájaným petržlenom, strúhaný...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g kyslej kapusty, 100 ml smotany, 2 vajcia, 4 plátky varenej údenej šunky, 150 g tvrdého syra, 2 lyžičky masla Kapustu prepláchneme, nadrobno nakrájame, opražíme a zahustíme smotanou, v ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg šalátových zemiakov, 1 cibuľa, 2-3 paradajky, 1 červená paprika, 1 väčšia kyslá uhorka, na nálev: 50 ml vývaru (alebo prevarenej vody) + 20 g práškového cukru + 1 lyžica octu + 1 lyžica oleja + soľ + mleté čierne korenie Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode, olúpeme a pokrájame na kolieska. P...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g diviny, 50 g slaniny, 1 klobása, 3 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 4 zemiaky, kyslá kapusta, hrsť pohánky, soľ, celé čierne korenie, rasca, ocot, cukor, cca 50 g pikantného tvrdého syra Mäso nakrájame na menšie kocky, dáme do pekáča, pridáme nadrobno nakrájanú ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kurča, 200 g mrkvy, 100 g petržlenu, 100 g zeleru, 100 g hrášku, 60 g masla, 1 dcl kyslej smotany, 20 g hladkej múky, soľ, zelená petržlenová vňať Očistené a umyté kurča pokrájame na štvrtky, osolíme, opečieme v rozohriato...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g kapra, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 50 g sardelového masla, 200 ml červeného vína, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice oleja, hladká múka, citrónová šťava, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica jemne nakrájanej zelenej petržlenovej vňate Kapra umyjeme, očistíme, rozporcujeme, osušíme, osolíme, okoreníme, popráši...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g údeného mäsa, 150 g anglickej slaniny, 300 g kyslej kapusty, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, olej na vymastenie zapekacej misky, na špecle: 400 g hladkej múky + 4 vajíčka + 1 lyžička soli + 12 lyžic vlažnej vody + 50 g masla Múku preosejeme do misy, pridáme rozmiešané vajíčka a soľ. Vodu pridávame p...
|
|