![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 02. októbra, meniny má: Levoslav ![]() • 500 g diviny • 50 g slaniny • 1 klobása • 3 cibule • 3 strúčiky cesnaku • 4 zemiaky • kyslá kapusta • hrsť pohánky • soľ • celé čierne korenie • rasca • ocot • cukor • cca 50 g pikantného tvrdého syra Recept zverinový valašský kontrabáš pripravíme takto:
Mäso nakrájame na menšie kocky, dáme do pekáča, pridáme nadrobno nakrájanú slaninu, cibuľu, cesnak, celé čierne korenie a rascu, osolíme, podlejeme vodou a dáme piecť do rúry. V ďalších nádobách pripravíme obvyklým spôsobom kyslú kapustu, uvaríme olúpané a na kocky nakrájané zemiaky a pohánku uvaríme domäkka. Potom zmiešame zemiaky, pohánku a zverinu i s výpekom, prehrejeme a podľa potreby dochutíme. Na tanier servírujeme veniec kyslej kapusty, na neho navŕšime zmes a ozdobíme opečenou klobáskou a nastrúhaným syrom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Zverinový valašský kontrabáš nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Valašský kontrabáš zverinový valašský kontrabáš, recept, hlavné jedlá |
|