![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 800 g mletého jahňacieho mäsa • 6 zemiakov • 1 cibuľa • 1 strúčik cesnaku • 2 mrkvy • 2 paradajky • 1 malá plechovka hrášku • olej • mlieko • 100 g tvrdého syra • maslo • soľ • mletá červená paprika • mleté čierne korenie • sušený rozmarín • sušené oregano • sušený tymián Recept pastiersky koláč jahňací pripravíme takto:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Potom pridáme mäso a miešame, kým sa nezatiahne. Posypeme mletou paprikou, opražíme, pridáme nakrájanú mrkvu a olúpané a nakrájané paradajky, osolíme a zakryté dusíme. Neskôr pridáme hrášok, bylinky a korenie a dusíme domäkka. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme. Potom zlejeme vodu, pridáme horúce mlieko podľa potreby a kúsok masla a vymiešame hladkú kašu. Do zapekacej misy navrstvíme mäso, na to rovnomerne rozotrieme zemiakovú kašu, posypeme nastrúhaným syrom a zapekáme v rúre asi 30 minút. V našej kuchárke bolo okrem receptu Pastiersky koláč jahňací nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Írsky jahňací guláš Jahňací korienok na rasce Pastiersky koláč hovädzí Pečeňový koláč Pečeňový koláč II Veľkonočné linecké koláčiky pastiersky koláč jahňací, recept, hlavné jedlá |
|