![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 09. decembra, meniny má: Izabela ![]() • 600 g mletého masa (bravčové • hovädzie • baranie) • 2 cibuľe • 80 g tuku • 700 g ošúpaných zemikov • 6 rajčin • mletá paprika • 1 lyžica hladkej múky • 4 dl mlieka • 2 vajce • soľ • petržlenová vnať Recept bulharská musaka so zemiakmi pripravíme takto:
Nadrobno pokrájenú cibuľu speníme na časti tuku, pridáme mleté mäso a podusíme. Zasypeme paprikou, posolíme, premiešame a odstavíme ze sporáku. Na dno dobre vymazaného pekáča poskladame polovicu zemiakov pokrájaných na tenké plátky, posolíme ich, pokryjeme pripraveným mäsom a navrch poskladáme zvyšné zemiaky a posolíme. Rajčiny prolisujeme, šťavou zalejeme musaku a pečieme prikryté asi 50 minút. Potom musaku zalejeme vajci rozšlahanými s mliekom, soľou a múkou a odkryté dopečieme. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bulharská musaka so zemiakmi nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Baskická zmes s tuniakom a zemiakmi Bulharská kačacia roláda Hovädzie závitky s varenými zemiakmi a zelenými struky Jahňacie na cesnaku so zemiakmi a špenátom Musaka z bravčového mäsa Pečené kuracie nôžky so zemiakmi Pečený ostriež so zemiakmi Špenát so slaninou a varenými zemiakmi bulharská musaka so zemiakmi, recept, hlavné jedlá |
|