![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 30. septembra, meniny má: Jarolím ![]() • 400 g mletého bravčového mäsa • 150 g uvarenej ryže • 2 vajcia • 3-4 lyžice mlieka • 4 jablká • 100 ml smotany • 1 lyžička múky • 1 lyžica strúhaného syra • 3 lyžice strúhanky • olej • soľ • štipka muškátového orieška • nasekaná zelená petržlenová vňať Recept bavorský steak pripravíme takto:
Z mäsa, ryže, vajec, mlieka, petržlenovej vňate, soli a muškátového orieška vypracujeme jednoliatu hmotu, z ktorej potom vytvoríme steaky, obalíme v strúhanke a smažíme dozlata. Dáme ich na vyhriatu misu, držíme v teple, obložíme v tuku podusenými kúsky jabĺk. Smotanu premiešame s múkou a syrom, za stáleho miešania povaríme, podľa chuti osolíme, okoreníme. Pri podávaní steaky omáčkou prelejeme. V našej kuchárke bolo okrem receptu Bavorský steak II nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Bavorský mäsový kotlík Hovädzí steak so zeleninou Jelení steak na červenom víne Kapor na bavorský spôsob Tuniakový steak bavorský steak ii, recept, hlavné jedlá |
|