Dnes je pondelok, 20. mája, meniny má: Bernard NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:väčšie bedle, vajcia, strúhanka, pšeničné otruby, soľ, korenie, olej Huby očistíme a odrežeme nohy. Klouboučky jemne osolíme a obalíme ich postu...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g mäsa z kurčaťa,7 dcl vývaru, 60 g masla, 50 g hladkej múky, 1 dcl smotany, 1 žĺtok, soľ, mletý muškátový kvet, zelená petržlenová vňať, karí Zo40 g masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vlažným...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, 250g hrubej múky, 80g cukru, soľ, 60 g Hery, 300 g jabĺk, 80 g orechov, 30 g hrozienok, škorice, citrónová šťava, cukor na posypanie Zemiaky varíme v šupke, vychladnuté ošúpeme a prelisujeme, pridáme múku, cu...
Potrebujeme tieto suroviny:krajce chleba, vajcia, soľ, korenie, olej Vajcia rozšľaháme, osolíme a okoreníme. Krajce chleba v nich namočíme a na ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g hovädzieho srdca, 60 g cibule, 80 g zeleniny, 2,5 dcl kyslej smotany, 2,5 dcl mlieka, 20 g hladkej múky, 40 g rastlinného oleja, soľ, mletá sladká červená paprika Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku. Pot...
Potrebujeme tieto suroviny:4 varené vajcia, 4 lyžice nastrúhaného syra, korenie, soľ, petržlenová vňať, tuk Do vymastenej formy naukladáme na polovičky nakrájané vajcia, okoreníme, za...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g morčacích drobkov, cestoviny, 75 g paradajkového pretlaku, 450 g miešanej mrazenej zeleniny, 1 lyžička bazalky, soľ, štipka provensálskeho korenia, petržlenová vňať Do studenej vody dáme variť drobky. Pred dovarením pridáme paradajkový pret...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 100 g mrkvy, 4 kyslé uhorky, 30 g oleja, 1 dcl bieleho vína, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie Na rozohriatom oleji speníme očistenú cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäs...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mäkkej salámy, 1 väčší uvarený zemiak, 1 cibuľa, 2 vajcia, 20 g masla, soľ, hladká múka, strúhanka, olej na vyprážanie Salámu a uvarený a olúpaný zemiak zomelieme, pridáme 1 vajce, na masle opra...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g hladkej múky, 150 g bryndze, 150 g masla, 1 vajce, soľ, tvrdý syr na posypanie, 1 vajce na pomazanie Do múky nakrájame zmäknuté maslo, pridáme bryndzu, vajce a soľ a vypracujem...
|
|