Dnes je pondelok, 29. apríla, meniny má: Lea NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 rezne hovädzej roštenky po 150 g, 1 kyslá uhorka, 100 g čerstvých šampiňónov, 0,5 dcl bieleho vína, 4 lyžice kečupu, 2 dcl smotany na šľahanie, 40 g masla, olej, soľ, mleté čierne korenie Očistené a odblanené mäso jemne naklepeme, potrieme olejom a necháme 1 deň ...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g čerstvých malín, 2 zrelé banány, 200 ml kokosového mlieka Banány olúpeme, nakrájame menšie kúsky, pridáme maliny a kokosové mlieko a ...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g slaniny, 600 g zemiakov, 1 menšia hlávka kapusty, 0,5 l kyslej smotany, 30 g hladkej múky, soľ, ocot Olúpané surové zemiaky nakrájame na rezance, prelejeme vriacou vodou, osolí...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g šampiňónov, 1 citrón, 4 žĺtky, 250 g kyslej smotany, 150 g strúhaného syra, maslo, soľ, korenie, muškát Olúpané šampiňóny nakrájame na plátky, pod studenou vodou opláchneme a pokv...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g šampiňónov, 1,5 dcl bieleho vína, 1 plátok slaniny, 1 lyžica oleja, citrónová šťava, soľ, korenie Šampiňónom oddelíme hlavičky, podusíme na oleji a dáme do zapekacej misky. ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 šaláty little gem, 300 g bravčového mäsa, 2 hrnčeky varené šošovky, 200 g mladej goudy, mletá chilli paprika, olej Mäso pokrájame na rezance alebo kocky, na oleji opražíme domäkka, pridáme u...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g žemlí, 400 g slaniny, 100 g domácej klobásy, 1 cibuľa, 5 vajec, 250 ml mlieka, masť, soľ, trocha múky, 1 lyžica nakrájanej petržlenovej vňate Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme na masti, pridáme nadrobno nakrájanú sl...
Potrebujeme tieto suroviny:zrelé šípky, cukor Šípky zbavíme jadierok, rozmixujeme, prepasírujeme cez sito, zvážime a prid...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g polohrubej múky, 10 g droždia, 50 g tuku, 1 vaječný žĺtok, 2 dcl mlieka, 30 g masla, cukor, soľ, na plnku: 200 g bryndze + 120 g varených zemiakov + 1 vajce + 3-5 lyžíc kyslej smotany + pažítka + 1 lyžica krupice + soľ Do múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko, dobre vypracuj...
Potrebujeme tieto suroviny:čerešne, cukor, želírovací prípravok 2:1 Čerešne vykôstkujeme a umyjeme. Na 1 kg čerešní zasypeme 0,5 kg cukru a dám...
|
|