Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
100 ml vanilkovej zmrzliny, 10 ml koňaku, 4 višne v čokoláde, ovocie na ozdobu
Do vychladeného pohára dáme zmrzlinu, okolo nej nalejeme koňak a ozdobíme o...


Potrebujeme tieto suroviny:
0.75 kg zemiakov, 4 lyžice tuku, 2 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čerstvé alebo sušené zelené bylinky
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tuk...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 l šťavy z kyslej kapusty, 5 dkg slaniny, masť, 10 dkg hladkej múky, soľ, starší chlieb
Pokrájanú slaninu opražíme na masti, zasypeme polovicou múky a upražíme do ...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 ryba (zubáč kapor šťuka), maslo, zelená petržlenová vňať, citrón, soľ
Rybu v celku alebo rozporcovanú vložíme do posolenej vriacej vody a pomaly ...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g húb, 120 g rajčinového pretlaku, 3 lyžice oleja, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica horčice, 2 žľtky, soľ, mleté čierne korenie, masť, cesnak, hrianky, 3-4 borievky
Huby očistíme, nadrobno pokrájame a na troche oleja udusíme do mäkka. Potom...


Potrebujeme tieto suroviny:
6 varených vajec, 6 zemiakov, 200 g kvalitnej mäkkej salámy, 1 žltá cibuľa, 2 zväzky jarnej cibuľky, 1 zväzok reďkoviek, 2 lyžice olivového oleja, pažítka
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Poto...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g zeleru, 150 g mrkvy, 100 g petržlenu, 300 g majonézy, 20 g cesnaku, citrón
Zeleninu nastrúhame najemno a premiešame s majonézou a roztlačeným cesnakom...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 menší filet tresky, 150 ml bieleho jogurtu, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica octu, 1 lyžička dijónskej horčice, 1 lyžička cukru, soľ, mleté čierne korenie
Rybu uvaríme na pare. Cibuľu nakrájame nadrobno, posolíme, pokvapkáme octom...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g zelených fazuliek, 1 cuketa, 1 malá konzerva kukurice, 500 ml paradajkovej šťavy, 2 cibule, 1 zelená feferónka, 1 červená feferónka, 3 strúčiky cesnaku, čerstvá saturejka, čerstvá petržlenová vňať, olej, soľ, chilli
Mleté mäso opečieme na oleji, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme...


Potrebujeme tieto suroviny:
masť, hladká múka, vajce, soľ, rasca, voda
V hrnci urobíme z masti a múky zápražku, nasypeme do nej trochu rasce, zami...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!