Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:100 ml vanilkovej zmrzliny, 10 ml koňaku, 4 višne v čokoláde, ovocie na ozdobu Do vychladeného pohára dáme zmrzlinu, okolo nej nalejeme koňak a ozdobíme o...
Potrebujeme tieto suroviny:0.75 kg zemiakov, 4 lyžice tuku, 2 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čerstvé alebo sušené zelené bylinky Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tuk...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l šťavy z kyslej kapusty, 5 dkg slaniny, masť, 10 dkg hladkej múky, soľ, starší chlieb Pokrájanú slaninu opražíme na masti, zasypeme polovicou múky a upražíme do ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 ryba (zubáč kapor šťuka), maslo, zelená petržlenová vňať, citrón, soľ Rybu v celku alebo rozporcovanú vložíme do posolenej vriacej vody a pomaly ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g húb, 120 g rajčinového pretlaku, 3 lyžice oleja, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica horčice, 2 žľtky, soľ, mleté čierne korenie, masť, cesnak, hrianky, 3-4 borievky Huby očistíme, nadrobno pokrájame a na troche oleja udusíme do mäkka. Potom...
Potrebujeme tieto suroviny:6 varených vajec, 6 zemiakov, 200 g kvalitnej mäkkej salámy, 1 žltá cibuľa, 2 zväzky jarnej cibuľky, 1 zväzok reďkoviek, 2 lyžice olivového oleja, pažítka Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g zeleru, 150 g mrkvy, 100 g petržlenu, 300 g majonézy, 20 g cesnaku, citrón Zeleninu nastrúhame najemno a premiešame s majonézou a roztlačeným cesnakom...
Potrebujeme tieto suroviny:1 menší filet tresky, 150 ml bieleho jogurtu, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica octu, 1 lyžička dijónskej horčice, 1 lyžička cukru, soľ, mleté čierne korenie Rybu uvaríme na pare. Cibuľu nakrájame nadrobno, posolíme, pokvapkáme octom...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g mletého hovädzieho mäsa, 250 g zelených fazuliek, 1 cuketa, 1 malá konzerva kukurice, 500 ml paradajkovej šťavy, 2 cibule, 1 zelená feferónka, 1 červená feferónka, 3 strúčiky cesnaku, čerstvá saturejka, čerstvá petržlenová vňať, olej, soľ, chilli Mleté mäso opečieme na oleji, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme...
Potrebujeme tieto suroviny:masť, hladká múka, vajce, soľ, rasca, voda V hrnci urobíme z masti a múky zápražku, nasypeme do nej trochu rasce, zami...
|
|