Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:230 g polohrubej múky, 200 g cukru, 3 vajcia, kypriaci prášok, vanilkový cukor, šťava a kôra z 1 pomaranča, kôra z 1 citróna, nastrúhaný kokos, na polevu: 2 pomaranče + nadrobno nasekaná pomarančová kôra + 50 g práškového cukru + vanilkový cukor 3 žĺtky vyšľaháme s cukrom a kôrou z citróna a pomaranča. Až zmes zväčší sv...
Potrebujeme tieto suroviny:2 vajcia, 2 lyžice hrubej múky, 20 g masla, 1 l vody, soľ, čierne mleté korenie, petržlenová vňať Z masla a múky usmažíme zápražku. Keď má svetlo hnedú farbu, pridáme vajcia...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie stehná, olej, chilli korenie, soľ Čiastočne vykostené kuracie stehná osolíme, potrieme olejom a grilujeme. Po...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g bravčového karé s kosťou, 50 g oleja, soľ, čierne mleté korenie, 50 ml červeného vína, 1 lyžica medu, štipka mletej chilli papričky, 10 g plnotučnej horčice Plátok s kosťou naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a opečieme n...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g marhúľ, 1 citrón, 250 ml jablčnej šťavy, 1 l vody, 30 g škrobovej múčky, vanilkový cukor Marhule vhodíme na chvíľu do vriacej vody, potom ich olúpeme, vykôstkujeme,...
Potrebujeme tieto suroviny:10 zemiakov, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica soli Múku a soľ premiešame. Zemiaky riadne umyjeme a vlhké obalíme v múke so soľ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g listového špenátu, 150 g slaniny, 1 cibuľa, soľ, mleté čierne korenie Špenát zbavíme stoniek, sparíme v horúcej vode (asi 3 minúty) a zlejeme. Na...
Potrebujeme tieto suroviny:3 hrnčeky strúhaného kokosu, 200 ml kondenzovaného mlieka, 1 vanilkový cukor, 300 g čokolády bez prísad Kokos, vanilkový cukor a kondenzované mlieko dôkladne premiešame. Z hmoty f...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g mliečnej čokolády, 500 ml mlieka, 130 ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 8 lyžíc rumu, 1 lyžica kakaa Čokoládu postrúhame na hrubom strúhadle. Mlieko na miernom ohni zohrejeme, ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky bravčovej pečene, 4 tenké plátky anglickej slaniny, 40 g masti, rovná lyžice hladkej múky, petržlenová vňať, citrón, vorčestr, 1,5 dl vývaru z kostí, soľ Odblanené plátky pečene jemne naklepeme, okraje narežeme a sprudka opečieme...
|
|