Dnes je utorok, 07. mája, meniny má: Monika NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:150 g suchého hrachu, 1 malá cibuľa, 40 g zeleru, 50 g zemiakov, 20 g masti, 20 g hladkej múky, 1,5 l vody, soľ, mleté čierne korenie Hrach umyjeme a namočíme deň pred varením. Varíme ho v tej vode, v ktorej b...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hovädzej roštenky, 200 g hovädzej sviečkovice, olivový olej, soľ, čierne korenie, 4 kusy plochého pita chleba (placky), na omáčku: biely jogurt + 1 šálka paradajkového pretlaku (alebo konzervovaných drvených paradajok) + 2 lyžice masla Mäso osolíme a okoreníme. Kúsok roštenky dáme medzi dva kúsky sviečkovej, n...
Potrebujeme tieto suroviny:5 dcl mlieka, 40 g čokolády na varenie, 100 g medu, 2 dávky vanilkovej zmrzliny, 2 dávky čokoládovej zmrzliny Do 1 dcl vlažného mlieka postrúhame čokoládu, pridáme med, premiešame a nec...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 1 kypriaci prášok do pečiva, 250 g margarínu, 1 dcl mlieka, 6 žĺtkov, sneh z bielkov, 2 lyžice kakaa, marhule, na plnku: 2 dcl mlieka + cukor + 2 lyžice hladkej múky + 3 žĺtka + 1 malé maslo Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom a margarínom. Pridáme mlieko, kypriaci p...
Potrebujeme tieto suroviny:8 dcl červeného vína, šťava z 2 citrónov, 4 lyžice koňaku, 4 plátky pomaranča, 8 lyžičiek krupicového cukru, 2 lyžičky citrónovej kôry nakrájaná, 8 klinčekov Víno zvaríme s citrónovou kôrou, cukrom a klinčeky. Zmes zlejeme cez sitko ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g taveného syra bez príchuti, 150 g šunky, 1 uhorka hadovka, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať Vajcia uvaríme na tvrdo, ochladíme, ošúpeme a nakrájame nadrobno. Uhorku oš...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 300 g anglickej slaniny, 200 g šampiňónov, 2 cibule, cesnak, nastrúhaný syr, soľ, drvená rasca, 1 lyžica sójovej omáčky, olej Zemiaky ošúpeme a nakrájame na klinky. Zapekaciu misu vymastíme olejom, vlo...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kuracie rezne, 250 g širokých rezancov, 1 mrkva, 1 tenký pór, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 1,5 l hydinového vývaru, 2 lyžice citrónovej šťavy, soľ, korenie, štipka nastrúhanej citrónovej kôry, na špičku noža šafranu Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Do hrnca nalejeme vývar, pridáme cit...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g broskýň, 3 bielky, 10 g lúpaných mandlí, 3 g masla, cukor, mandle Broskyne rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na plátky. Z bielko...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg cukru na 1l šťavy, želírovací prostriedok Zrelé plody bazy rozvaríme s vodou na kašu a necháme vychladnúť. Potom prel...
|
|