Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 citróny, 400 g cukru, 2 lyžičky kyseliny citrónovej, 6 l vody Citróny olúpeme, nakrájame na kocky, zbavíme jadierok a vložíme do 1 l vody...
Potrebujeme tieto suroviny:8 zelených paprík, 4 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, 50 ml octu, soľ, mleté čierne korenie Papriky opečieme na panvici alebo upečieme v rúre. Stiahneme z nich kožu, u...
Potrebujeme tieto suroviny:červená kapusta, sůl, voda Očistenú a nakrájanú na rezance alebo nastrúhanú kapustu dáme do kastróla, ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g mletého mäsa, čerstvé listy špenátu, 2,5 dcl mlieka, 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, 1 vajce, soľ, hladká múka Z mlieka, vajca, soli a hladkej múky pripravíme cesto, z ktorého pečieme pa...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g karotky, maslo, 2 struciky cesnaku, soľ, 1 lyžička kryštálového cukru, petržlenová vňať, zeleninový alebo hydinový vývar Karotku očistíme a opražíme na masle. Pridáme pretlačený cesnak, osolíme, o...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g kapusty, 2 pikantnej klobásy, 3 zemiaky, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 30 g masti, 30 g hladkej múky, soľ, čierne korenie, rasca, mletá paprika, 200 g smotany, 1,5 l vody Kapustu očistíme, nakrájame na rezance, dáme do hrnca s vriacou osolenou vo...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g špaldy, šťava z 1 citróna, olivový olej za studena lisovaný, 1 polievková lyžica medu, 1 cibuľa, 1 zelená paprika, 1 žltá paprika, 1 šalátová uhorka, 5 malých tvrdých rajčiakov, čerstvá bazalka, zelená petržlenová vňať, soľ Špaldu na noc namočíme. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka. Do uvarenej špald...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mäkkého tvarohu, 80 g zmäknutého masla, 160 g hustej kyslej smotany, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, soľ, mletá sladká paprika Cibuľu nastrúhame najemno a vytlačíme šťavu. Cesnak prelisujeme. Tvaroh vym...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie sliepky, 40 g masla, 20 g oleja, 1 malá cibuľa, 1 jablko, 20 g hladkej múky, 1,5 dcl sladkej smotany, vývar, soľ, kari korenie Porcie sliepky osmažíme na oleji dozlatista v tlakovom hrnci a vyberieme. D...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g polohrubej múky, 150 g polotučného tvarohu, 1 vajce, 500 g jahôd, 30 g masla, 125 ml mlieka, soľ, tvaroh + maslo + cukor na posypanie Z múky, tvarohu, vajcia, masla, mlieka a soli vytvoríme vláčne cesto. Lyžic...
|
|