Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g húby, 500 ml kyslej smotany, 60 g polohrubej múk, 500 ml vody, soľ, drvená rasca, ocot Na drobno nakrájané huby povaríme v osolenej vode s drvenou rascou. Keď zmä...
Potrebujeme tieto suroviny:50 dkg cestovín fettucine, 50 dkg šampiňónov, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice olivového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 2 plechovky paradajok, soľ, čierne korenie, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a spolu s rozdrveným cesnakom smažíme na r...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g strúhanej mrkvy, 2 syry Žervé, 50 g masla, mlieko (podľa potreby), soľ, citrónová šťava Žervé roztlačíme vidličkou, zriedime mliekom, pridáme nastrúhanú mrkvu, oso...
Potrebujeme tieto suroviny:1 pstruh, 30 g mandlí, 20 g masla, korenie na ryby, na citrónovú omáčku: 1 dcl vývaru + 250 g kyslej smotany + šťava z 1 citróna Očisteného pstruha posolíme, posypeme korením a necháme asi hodinu odstáť. ...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g salámy Junior, 5 vajec uvarených natvrdo, 100 g zelenej papriky, 100 g žltej papriky, 125 g rajčín, 75 g sladkokyslých uhoriek, 50 g cibule, 50 g tvrdého syra, 100 g majonézy, 100 g bieleho jogurtu, 1 lyžička horčice, soľ, čierne mleté korenie Varené vajcia nahrubo posekáme, salámu, syr a papriku nakrájame na pásiky, ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kuracie prsia, 200 ml červeného vína, 3 strúčiky cesnaku, 1 vetvička tymiánu, soľ, korenie, olej, hladká múka Mäso nakrájame na plátky, obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji z oboc...
Potrebujeme tieto suroviny:40 g kokosového oleja, 20 g listov cesnaku medvedieho, štipka soli Listy cesnaku medvedieho nasekáme najemno a spoločne so soľou votrieme vidl...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave, 4 vajcia, 3 lyžice ovsených vločiek, olej na vyprážanie, chlieb, horčica Vyšľaháme vajcia, pridáme tuniaka a ovsené vločky a premiešame. Na panvici ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g dusenej šťuky, 100 g červeného kaviáru, 50 ml citrónovej šťavy, 50 g sterilizovaného hrášku, 50 g olivového oleja, polka menšia cibuľa, soľ, cukor Dusené šťučí mäso zbavíme kože a kostí, nakrájame, pridáme červený kaviár, ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 údené koleno, 1 hlávková kapusta, 4 paradajky, 2 papriky, 1 feferónka, 2 cibule, 1 paradajkový pretlak, 2 lyžice masti, 10 dkg hladkej múky, ocot, soľ, červená mletá paprika Údené koleno uvaríme do mäkka, potom ho vykostíme. Do polovice zvyšného výv...
|
|