Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 konzerva tuniaka v rastlinnom oleji, 2 mladé cibuľky, 3-4 lyžice nakládanej kapie, 1 paradajka, soľ, čierne mleté korenie Mladú cibuľku, paradajku a nakladanú kápiu narežeme na 1 cm kúsky do misky ...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 150 g zemiakov, maslo, paradajkový pretlak, 50 g kvasených uhoriek, soľ, korenie, cesnak, zelená petržlenová vňať Mäso nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Opečené mäso vložíme...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g šťuky morskej, 100 g špenátových listov, 50 g masla, soľ, korenie, 2 strúčiky cesnaku, hladká mouka Šťuku obalíme v hladkej múke a ugrilujeme z oboch strán. Cesnak nakrájame n...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 150 g masla, 50 g práškového cukru, 2 žĺtky, 3 lyžice strúhanky, škorica, postrúhaná kôra z 1/2 citróna, 1 pohár slivkového kompótu (alebo mrazené slivky), 150 g hladkej múky + 150 g práškového cukru + 1 dcl oleja Z múky, masla, práškového cukru, žĺtkov, škorice a citrónovej kôry vypracuj...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčovej krkovičky bez kosti, 1 hrnček cmar, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, majorán, provensálske korenie Do cmaru pridáme cesnak rozotretý so soľou, provensálske korenie, majoránku...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g hladkej múky, 200 ml mlieka, 1 vajce, 1 lyžica medu, 10 g cukru, mleté orechy, čokoláda, citrónová kôra, šľahačka, ovocie na ozdobenie Do mlieka vmiešame cukor, med a múku, pridáme trochu nastrúhanej citrónovej...
Potrebujeme tieto suroviny:2-3 kg paradajok, cukor, soľ Paradajky omyjeme, riadne rozmixujeme a pridáme cukor a soľ (podľa chuti). ...
Potrebujeme tieto suroviny:5 vajec uvarených natvrdo, 1 cibuľa, 2 lyžice masla, tavený syr (množstvo podľa chuti), 1 lyžička plnotučnej horčice, soľ, korenie Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme maslo, syr a horčicu a riadne premiešame...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, 200 g čerstvého špenátu, soľ, mleté čierne korenie, 50 g masla Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom ich opečieme na prepustenom masle,...
Potrebujeme tieto suroviny:1 králik, 400 g slaniny, 1 cibuľa, 1 lyžica tuku, 300 ml vývaru, 100 ml vína, 4 strúčiky cesnaku, na plnku: 3 vajcia + 3 žemle namočené v mlieku + 5 dkg masla + zelená petržlen + soľ + korenie + muškátový kvet Mäso z králika naporcujeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na ...
|
|