![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je sobota, 09. decembra, meniny má: Izabela ![]() • 1 králik • 400 g slaniny • 1 cibuľa • 1 lyžica tuku • 300 ml vývaru • 100 ml vína • 4 strúčiky cesnaku • na plnku: 3 vajcia + 3 žemle namočené v mlieku + 5 dkg masla + zelená petržlen + soľ + korenie + muškátový kvet Recept králik s plnkou pripravíme takto:
Mäso z králika naporcujeme, prešpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku. Potom pridáme nahrubo nakrájanú slaninu, cesnak a cibuľu. Opečieme tak, aby králik získal zlatohnedú farbu, podlejeme vývarom a vínom a dusíme do zmäknutia. Plnku pripravíme tak, že zmiešame vajcia s kúskom masla a pridáme žemle rozmočenej v mlieku, nasekanú zelenú petržlen, muškátový kvet, korenie a soľ. Plnku rozotrieme do vymastenej formy, hore potrieme maslom a upečieme dozlatista. V našej kuchárke bolo okrem receptu Králik s plnkou nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Kanadský králik Králik na cesnaku a rozmarínu Králik na čiernom pive Králik na šalvii Králik po flámsku Králik so slaninkou Palacinky s bryndzovou plnkou Taštičky so syrovou plnkou Utajený králik Zapekaná panenka s bylinkovou plnkou králik s plnkou, recept, hlavné jedlá |
|