![]() ![]() KUCHÁRSKE RECEPTY ĎALŠIE KATEGÓRIE |
Dnes je pondelok, 25. septembra, meniny má: Vladislav ![]() • 150 g hovädzieho mäsa • 1 cibuľa • 150 g zemiakov • maslo • paradajkový pretlak • 50 g kvasených uhoriek • soľ • korenie • cesnak • zelená petržlenová vňať Recept azu po tatarsky z hovädzieho mäsa pripravíme takto:
Mäso nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Opečené mäso vložíme do hrnca, osolíme a okoreníme. Cibuľu nakrájame nadrobno, opražíme, spolu s paradajkovým pretlakom pridáme k mäsu, zalejeme vodou alebo vývarom a podusíme 30-40 minút. Zemiaky nakrájame na kolieska alebo hranolčeky a opečieme do polomäkka. Potom ich pridáme k podušenému mäsu. Uhorky olúpeme, nakrájame nadrobno, pridáme k mäsu a zemiakom a podusíme na miernom plameni. Hotové azu premiešame a môžeme podávať. Jednotlivé porcie posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a nasekaným cesnakom. V našej kuchárke bolo okrem receptu Azu po tatarsky z hovädzieho mäsa nájdených ešte niekoľko ďalších receptov, ktoré by vás mohli zaujímať: Azu po tatarsku ze skopového masa Azu po tatarsky z konského mäsa azu po tatarsky z hovädzieho mäsa, recept, špeciality |
|