Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g múky, 0,25 l kyslej smotany, 2 vajcia, 1 lyžica cukru, soľ, 2 lyžice masla Múku presejeme, urobíme v nej jamku, do nej dáme kyslú smotanu, vajcia, mas...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g hovädzieho mäsa bez kostí, 60 g margarínu, 75 g cibule, 23 g hladkej múky, 200 ml vývaru, 150 g žemlí, cesnak, soľ, mleté čierne korenie Mäso uvaríme v posolenej vode. Na jednej tretine tuku speníme nadrobno nakr...
Potrebujeme tieto suroviny:6 rožkov, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 250 g bravčových škvariek, hrubá krupica na zahustenie Rožky nakrájame na kocky cca 1x1 cm, dáme do misky, pridáme mlieko: necháme...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčové kosti s mäsom, zemiaky, cibuľa, cesnak, koreňová zelenina, petržlenová vňať, soľ, čierne mleté korenie, čierne celé korenie, rasca Do hrnca s vodou dáme bravčové kosti, olúpanú cibuľu, nakrájaný cesnak, ras...
Potrebujeme tieto suroviny:8 veľkých zemiakov, 4 vajcia, maslo, nastrúhaný tvrdý syr, soľ, korenie, mletá červená paprika, bazalka Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, zlejeme vodu a zemiaky necháme vychladnúť...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky ryže, 4 hrnčeky vody, 2 lyžice oleja Vypranú ryžu ponecháme chvíľu vo vlažnej vode napučať. Do kastróla nalejeme...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg mäsa z bielych rýb, 4 šampiňóny, 1 cibuľa, 2 žemle, korenie, 1 mletý klinček, 1,5 l vody, 50 g čerstvého masla Všetko okrem masla povaríme asi 30 minút. Potom polievku precedíme, vrátime...
Potrebujeme tieto suroviny:1 červená repa, 1 jablko, pol granátového jablka,
1 lyžice citrónovej šťavy Červenú repu a jablko očistíme, nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g jahňacieho mletého mäsa, 5 väčších zemiakov, cibule, 4 paradajky, 50 g petržlenu kučierky, olej na vyprážanie, paradajková šťava (alebo pretlak), soľ, biele korenie Mleté mäso zmiešame s nadrobno nakrájanou cibuľou, petržlenom a dochutíme s...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g jelenieho predného, 1 lyžica masti, 1 cibuľa, 100 g koreňovej zeleniny, 1 l vody, soľ, celé čierne korenie, nové korenie, tymian, klinček, bobkový list, borievky, 0,5 dcl sherry, na knedličky: 120 g jelenieho mäsa + 1 žemľa + 0,5 dcl mlieka + 1 vajce + 1 lyžička hladkej múky + 2 čerstvé šampiňóny + 1 malá cibuľa + 1 lyžička masla + soľ + mleté čierne korenie, petržlenová vňať Mäso z jeleňa vykostíme. Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky a s...
|
|