Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je nedeľa, 26. mája, meniny má: Dušan

Jelení vývar s knedličkami

Kategória: polievky, divina

Hodnotenie receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jelení vývar s knedličkami potrebujeme tieto suroviny:

   • 400 g jelenieho predného
   • 1 lyžica masti
   • 1 cibuľa
   • 100 g koreňovej zeleniny
   • 1 l vody
   • soľ
   • celé čierne korenie
   • nové korenie
   • tymian
   • klinček
   • bobkový list
   • borievky
   • 0,5 dcl sherry
   • na knedličky: 120 g jelenieho mäsa + 1 žemľa + 0,5 dcl mlieka + 1 vajce + 1 lyžička hladkej múky + 2 čerstvé šampiňóny + 1 malá cibuľa + 1 lyžička masla + soľ + mleté čierne korenie
   • petržlenová vňať
Recept jelení vývar s knedličkami pripravíme takto:
Mäso z jeleňa vykostíme. Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na plátky a spolu s mäsom opražíme na masti. Potom pridáme kosti, krátko podusíme, zalejeme studenou vodou, mierne osolíme, necháme zovrieť, pridáme korenie a varíme domäkka. Uvarené mäso vyberieme, nakrájame na rezance a vývar precedíme cez husté sito. Pred podávaním vývar dochutíme sherry a soľou. Pri podávaní vložíme do polievky nakrájané mäso, knedličky (3 ks na porciu) a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Knedličky pripravíme tak, že vykostené mäso z jeleňa (môžeme použiť aj varené z vývaru) najemno zomelieme spoločne so žemľou navlhčenou v mlieku, pridáme vajce, múku, najemno rozsekané na masle podusené šampiňóny, zmes osolíme, okoreníme a premiešame. Z pripravenej zmesi tvarujeme knedličky, ktoré uvaríme v osolenej vode.





jelení vývar s knedličkami, recept, polievky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!