Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 kg jahôd, cca 1,2 kg cukru krupica, 150 ml vody Jahody zbavíme stopiek, umyjeme a necháme odkvapkať. Potom je nasypeme do h...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg jabĺk, 6 vajec, 6 lyžíc cukru, 6 lyžíc hladkej múky, 1 lyžica prášku do pečiva, čokoládová poleva 1 kg jabĺk nastrúhame a dochutíme kryštálovým cukrom a škoricou podľa chuti...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g nových zemiakov, 300 g cherry paradajok, 2 lyžice olivového oleja, soľ, korenie, 3 vetvičky rozmarínu, 3 strúčiky cesnaku Zemiaky umyjeme, necháme odkvapkať, potom ich zmiešame s cherry paradajkami...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hermelín, 10 dkg mäkkej salámy, 1 cibuľa, 2 natvrdo uvarené vajcia, 1 majonéza Hermelín nastrúhame, cibuľu, vajíčka a salámu nakrájame nadrobno a všetko z...
Potrebujeme tieto suroviny:20 dkg bravčového mäsa, 15 dkg bravčovej pečene, 5 dkg údenej slaniny, 10 dkg klobásy, 6 dkg cibule, 1 dkg hladkej múky, soľ, čierne korenie, voda Bravčové mäso, pečeň, klobásu, údenú slaninu a cibuľu nakrájame na rovnaké ...
Potrebujeme tieto suroviny:5 plátkov šunky, 1 rozotierateľný syr, 6 lyžice chrenu, 3 rožky Plátky šunky potrieme syrom rozmiešaným s chrenom, stočíme do rúrky a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 25-30 dkg hrubej múky, maslo, lekvár, soľ, cukor, mak Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka. Potom vodu necedíme, ale...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg čerstvých trniek, 1 kg cukru, 0,5 l vody, 6 kusov škorice, malá hrsť klinčekov Trnky asi 3 minúty povaríme, scedíme a nasypeme do pohárov. Z cukru, vody, ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g fazule, 3 velke cibule 1 velka paprika, 3 velke paradajky, 2-3 šálky paradajkovej šťavy, tvrdý syr, biely jogurt, 2 celé hlavičky cesnaku, olej, 1,2 dcl vody, soľ, mletá paprika, chilli paprička, bobkovy list, kari korenie, bazalka V hrnci opražíme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanu papriku. ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g húb, 1 šálka smotany, maslo, 1 lyžica múky, 3 šálky mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Z múky a masla pripravíme riedku svetlú zápražku a vymiešame ju so smotanou...
|
|