Dnes je sobota, 04. mája, meniny má: Florián NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 plátky bravčového mäsa (stehno alebo krkovička), vajcia, strúhanka, hladká múka, soľ Bravčové mäso nakrájame, mierne naklepeme, osolíme, obalíme v trojobale a n...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg egrešov, 3 dcl smotany, 30 g masla, 20 g škrobovej múčky, 1 žĺtok, 30 g cukru, soľ, škorica, voda Egreše umyjeme a dáme variť do vody s cukrom. Uvarené egreše prepasírujeme ...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g sušeného hrachu, 5 dkg slaniny, 3 lyžice hladkej múky, strúčik cesnaku, soľ, majorán, 0,5 dcl oleja, 1 krajec cheba Umytý hrach zalejeme pol litrom studenej vody, prilejeme lyžicu oleja a var...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hríbov, 4 rajčiny, 4 strúčiky cesnaku, 4 olivy, 125 ml suchého červeného vína, soľ, korenie, rasca Do panvice nalejeme víno, pridáme rozdrvený cesnak, olivy a p...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčovej panenky, anglická slanina, soľ, čierne korenie, masť Plátky slaniny naukladáme na seba tak, aby sa čiastočne prekrývali. Na ne k...
Potrebujeme tieto suroviny:5 kg jabĺk, cukor, vanilkový pudingový prášok, voda Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, dáme ich do hrnca, prilejeme vodu tak, ab...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg hovädzieho mletého mäsa, 0,5 kg bravčového mäsa, 2 zemiaky, 2 cibule, 1-2 vajcia, hladká múka, trocha mlieka, soľ, čierne mleté korenie, drvená rasca, majorán, olej na vyprážanie K mletému mäsu pridáme olúpané a zomleté zemiaky, najemno nakrájanú cibuľu,...
Potrebujeme tieto suroviny:cibuľa, koreňová zelenina, žihľavy, olivový olej, hladká múka, cesnak, majorán Koreňovú zeleninu a cibuľu pokrájame na rezance a vložíme do vriacej vody. ...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g marhúľ, 100 ml pomarančovej šťavy, 1 lyžica prírodného cukru, 1 štipka soli Marhule umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a nakrájame ich na plátky. Tieto plá...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zrelých egrešov, 100 g práškového cukru, 3 lyžice posekaných vlaškých orechov, 150 ml sladkej smotany, 50 g malinového sirupu Umyté egreše vidličkou roztlačíme, posypeme cukrom, polejeme sirupom, smota...
|
|