Dnes je nedeľa, 19. mája, meniny má: Gertrúda NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:5 bielkov, 150 g hladkej múky, 150–200 g práškového cukru, 60 g mandlí, 60 g orieškov, tuk V miske vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh a potom pridáme múku a vmieš...
Potrebujeme tieto suroviny:jahody, 1/2 mäkkého tvarohu, 1 biely jogurt, 1 kyslá smotana, vanilkový cukor, cukor (množstvo podľa chuti) Tvaroh, jogurt, kyslú smotanu a cukor našľaháme a pridáme roztlačené jahody...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 1 cibuľa, soľ, olej Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, potom zlejeme vodu a necháme do druhého d...
Potrebujeme tieto suroviny:125 g masla, 1 balík čerstvého droždia, 1 malá cibuľa, 2 žĺtka, mlieko, strúhanka, čerstvá petržlenová vňať Cibuľu speníme na masle, pridáme čerstvé droždie, necháme ho rozpustiť a ch...
Potrebujeme tieto suroviny:2x kuracie prsia, 200 g šampiňónov, 2 vajcia, 2 lyžičky petržlenovej vňate, 1 dcl hustej smotany, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, múka na obaľovanie, olej Prsia vykostíme a spolu s kožou a šampiňónmi pomelieme dvakrát na mäsovom m...
Potrebujeme tieto suroviny:50 ml rumu, 4 lyžičky cukru, 2 citróny, 150 ml vody Z citrónov nakrájame plátky s priemerom, ktorý zodpovedá približne priemeru...
Potrebujeme tieto suroviny:polovica červenej papriky, 3 chilli papričky, 1 cibuľa, 3 lyžice kečupu, ocot, soľ Papriky nakrájame nadrobno, premiešame s kečupom a octom a podľa potreby do...
Potrebujeme tieto suroviny:jablká, voda, cukor, klinček, škorica, citron Jablká umyjeme, ošúpeme, rozrežeme na štvrtky alebo osminky a nožom odstrán...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g čínskej kapusty, 200 g zemiakov, 50 g múky, 50 g cibuľe, 50 g citrónu, 100 g paradajkového pretlaku, olej, soľ, bobkový list, rasca, cesnak, korenie, cukor Na oleji opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme paradajkový pretlak, c...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov uvarených v šupke, 200 g polohrubej múky, 1 vajce, 200 g bryndze Vychladnuté zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno, osolíme, pridáme vajce a m...
|
|