Dnes je sobota, 27. apríla, meniny má: Jaroslav NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 balíček špagiet, 1 cibuľa, 100 g nakladaných olív, 2 červené papriky, 4 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 lyžice olivového oleja, 40 g parmezánu, bazalka Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji do sklovita. Pridáme nakrájen...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky polohrubej múky, 2 hrnčeky cukru kryštál, 1 hrnček nepomletého maku, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček oleja, 3 vajíčka, marhuľový džem, práškový cukor Múku, cukor a mak poriadne premiešame a postupne pridáme mlieko, žĺtka, ole...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g špagiet, 3 strúčiky cesnaku, 2 zväzoky bazalky, 40 g píniových jadier, 6 lyžíc olivového oleja, 8 malých paradajok, 80 g strúhaného parmezánu, soľ Špagety uvaríme podľa návodu. Cesnak, bazalku a píniové jadrá rozmixujeme n...
Potrebujeme tieto suroviny:3 g mletej škorice, 500 ml vriacej vody Škoricu zalejeme vriacou vodou. Po odstátí sa vytvoria dve oddelené vrstvy....
Potrebujeme tieto suroviny:100 g zemiakov, 100 g mrkvy, 50 g zeleru, 50 g nakladaných uhoriek, 25 g sterilizovaného hrášku, 150 g kyslých jabĺk, 2 viazaničky pažítky, šťava z 1 citróna, 1 lyžička octu, 1 lyžička plnotučnej horčice, štipka cukru, soľ, mleté čierne korenie, 100 g majonézy Zemiaky uvaríme v šupke (asi 15 minút), scedíme, ochladíme pod studenou vod...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčových rebierok, soľ, rasca, voda Bravčové rebierka dáme do pekáča, osolíme, posypeme rascou a za občasného p...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g kuracej pečene, 4 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 5 paradajok, 1 lyžica olivového oleja, soľ, čierne korenie Pekáč vymastíme olejom, do neho dáme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:8 lyžíc polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 2 banány, citrónová šťava. Banány vymiešame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Vajcia vyšľaháme s cukrom,...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g ryže, 500 g špenátu, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 zeler, 25 g masla, parmezán, vývar, soľ Mrkvu, cibuľu a zeler najemno nasekáme a orestujeme na masle. Po chvíli pri...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva tresčej pečene, 1 pór, 1 mrkva, 20 g čerstvého zázvoru, rybací vývar, 1 citrón, 20 g kaparov, 2 cl bieleho vína, 1 lyžica ustricovej omáčky, tenké ryžové rezance Na tuku z tresčej pečene orestujeme pór, mrkvu a zázvor. Pridáme ustricovú ...
|
|