Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:6 rožkov, 30 dg maku, 15 dg cukru, soľ, maslo Rožky pokrájame na kolieska, polejeme osolenou, horúcou vodou, ešte vlhké z...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kura, pol lyžičky mletého čierneho korenia, 1,5 lyžice masla, 1 hrnček pomarančovej šťavy, 1,5 hrnčeka cukru, 1 pomaranč, pol hrnčeka vlašských orechov Kurča potrieme soľou rozmiešanú s korením a opečieme na ruku dozlata. Potom...
Potrebujeme tieto suroviny:1 červená repa, 1 jablko, pol granátového jablka,
1 lyžice citrónovej šťavy Červenú repu a jablko očistíme, nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 paradajky, 1-2 uhorky, 4 papriky, tvrdý syr (napr. gouda), soľ, majonéza Paradajky nakrájame na kocky, pridáme rovnako nakrájané papriky, uhorky a t...
Potrebujeme tieto suroviny:1 melón, 1 pomaranč, 1 citrón Melón rozpolíme, zbavíme jadier, nakrájame na kúsky a rozmixujeme s trochou...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g jabĺk, 250 g cukru, 40 g tortového želé, 250 m vody, 80 g strúhaného kokosu na obalenie Jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov (ale nelúpeme!), nakrájame na kocky a v...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hladkej múky, pol kocky droždia, 1 lyžička cukru, 200 ml vlažnej vody, 1,5 lyžičky soli, 50 g vlašských orechov, 50 g tekvicového semienka, 30 g slnečnicových semienok Do misy dáme múku a soľ, premiešame a urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme d...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g margarínu, 50 g mäkkého tvarohu, 8 strúčikov cesnaku, 3 trojuholníčky taveného syra, soľ, nízkotučné mlieko, nasekaná zelerová vňať Margarín rozotrieme s mäkkým tvarohom, vmiešame rozotretý cesnak a tavený s...
Potrebujeme tieto suroviny:2 baklažány, 2 lyžice olivového oleja, 2 údené Liptov parenice, sušené paradajky nakladané v oleji, cherry paradajky, petržlenová vňať, špáradlá Baklažány narežeme na plátky hrubé 2-3 mm, potrieme ich olejom, uložíme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg ovčiej bryndze, 120 g bieleho jogurtu, 100 g čerstvého masla, 1 červená cibuľa, 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate, čerstvá pažítka, štipka soli Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť, potom ho vymiešame a postupne do...
|
|