Dnes je štvrtok, 02. mája, meniny má: Žigmund NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g vepřové plece, 20 g slaniny, 2 vejce, mléko, 1 houska, cibule, sůl, pepř, petrželová nať, pažitka, muškátový květ Housku nakrájíme na plátky, pokropíme několika lžícemi mléka a necháme pros...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kapor, 300 g tvrdého syra, 1 cibuľa, 4-5 strúčikov cesnaku, olej, hladká múka, kyslá smotana, mlieko, soľ, vegeta Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a krátko opražíme na oleji. Poukladá...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčová panenka, cibuľa, huby, hladká múka, vývar, maslo, olej, soľ, korenie Bravčovú panenku odblaníme, osolíme a okoreníme a na rozpálenom oleju opeká...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g polohrubej múky, 40 g droždie, 2 dcl mlieka, 60 g cukru, 2 žĺtky, 250 g masla, štipka soli, 1 vajce na potretie, na plnku: 60 g práškového cukru + 0,5 dcl mlieka + 80 g mletých orechov + 1 lyžička škorice + hrozienka Pripravíme kvások: do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie a necháme vzí...
Potrebujeme tieto suroviny:malé cibule, bobkový list, korenie, klinčeky, nové korenie, kôpor, na nálev: 1 l vody + 250 ml octu + 120 g práškového cukru + 30 g soli Cibule olúpeme, umyjeme, naukladáme do zaváracích pohárov, preložíme korení...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg banánov, pol lyžičky tlčeného klinčekov, šťava z 1 citróna, 750 g cukru, 1 dcl rumu (Havana) Olúpané banány nakrájame, rozvaríme s 1 litrom vody a pomaly varíme dohusta...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kvalitné cabajka, 1 žervé, 2 lyžice kyslej smotany Klobásu zomelieme dohladka, pridáme žervé a kyslú smotanu a riadne premieša...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mäsa z diviaka, 300 g bravčového bôčiku, 150 g surovej bravčovej slaniny, 50 g bravčovej masti, 50 g cibule, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 5 cl koňaku, 1 žĺtok, citrónová kôra, soľ, paštétové korenie Bravčový bôčik vykostíme, zrežeme kožu, pokrájame na kocky, osolíme a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g srnčieho mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, ďumbier, trocha masti, 20 g hladkej múky, 1 dcl červeného vína Mäso umyjeme, odblaníme, pretiahneme kúskami slaniny. Cesnak pretlačíme, ro...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky čerstvého ananásu, polka hlávkového šalátu, 2 paradajky, 1 uhorka, 2 lyžičky oleja, 1 lyžica vínneho octu, tekvicové semienka, soľ, čierne korenie Ananás a zeleninu nakrájame na kúsky, listy hlávkového šalátu natrháme. Vše...
|
|