Dnes je pondelok, 06. mája, meniny má: Hermína NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g makarónov, 100 g vlašských orechov, 500 ml smotany na šľahanie, 20 g hrozienok, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, majorán Smotanu zohrejeme, pridáme zomleté vlašské orechy a povaríme, kým omáčka mi...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g čerešní, 1 lyžicu smotany (alebo bieleho jogurtu), 1 lyžička trstinového cukru, šťava z limetky Čerešne vykôstkujeme a rozmixujeme do hladka, a vmiešame smotanu a trochu š...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g filé z tresky, 150 g zemiakov, 100 g tvarohu, 1 pór, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, lyžica oleja, 500 ml vývaru, soľ, cukor Cibuľu, cesnak i zemiaky pokrájame na kocky, pór pokrájame na kolieska. Na ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 kuracie prsia, 2 lyžice oleja, 1 lyžica medu, 1 dcl kuracieho vývaru, soľ, 2 vetvičky čerstvej mäty piepornej Kuracie prsia naklepeme, osolíme a prudko opečieme na oleji z oboch strán d...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg feferóniek, 0,5 kg paradajok, pol hlavy cesnaku, 3 lyžice octu, 1 lyžica soli, 1 lyžica cukru Feferónky očistíme od stopiek, riadne umyjeme, zbavíme semienok (môžeme ich...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zrelé avokádo, 2 lyžice citrónovej šťavy, strúčik cesnaku, 1 paradajka, čerstvá bazalka, soľ, mleté čierne korenie Z rozpoleného avokáda vyberieme kôstku, olúpeme a rozmixujeme. Pridáme prel...
Potrebujeme tieto suroviny:1 cl Bourbon whisky, 1 cl galliana, 1 cl campari, 1,5 cl Vermouth rosso, 1 cl Vermouth dry, ľad, koktailová čerešňa Prísady zmiešame spolu s ľadom v miešacom pohári a precedíme do vychladenéh...
Potrebujeme tieto suroviny:2-3 veľké kapustné listy, 100 g jemne mletého bravčového mäsa, 1 paradajka, 100 g nastrúhanej uhorky, 50 g tofu, 1 lyžicu olivového oleja, 2 lyžice pálivého kečupu, oregano soľ, korenie Paradajku sparíme, olúpeme a nakrájame na malé kocky. Nastrúhanú uhorku zmi...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg ovčiej bryndze, 120 g bieleho jogurtu, 100 g čerstvého masla, 1 červená cibuľa, 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate, čerstvá pažítka, štipka soli Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť, potom ho vymiešame a postupne do...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g srnčieho mäsa zo stehna, 40 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, ďumbier, trocha masti, 20 g hladkej múky, 1 dcl červeného vína Mäso umyjeme, odblaníme, pretiahneme kúskami slaniny. Cesnak pretlačíme, ro...
|
|